skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co používáte za nářadí.
-> Nwkt: Ja sa aktuálne na nič nechystám. Pýtam sa len čisto zo zvedavosti, hlavne či má nejaký praktický zmysel napájať na zálohu jednotky takto cez dátový konektor.
-> minno: Probůh proč? Normálně to odpoj a po výměně hlavně tu novou baterku nakóduj
-> minno 15.04.25 15:37:12: cez OBD mam napojenu udrziavaciu nabijacku na motorke....Baterka je tak slusne zalozena ze by ma jeblo sa k nej dohrabat.
-> minno 15.04.25 15:37:12: na výměny baterií používám takúto srandu. 4x 18650, pri menším odberu z 16V klesne na lehce přes 14 nejmene 13V když je opravdu vybité. Auto to udrží při životě dlouho.
Takúto srandu na napájanie RJ cez OBD pri výmene akumulátora niekto používate? Je to bezpečné?
vi.aliexpress.com/i/40008 70058429.html?gatewayAda.. .
vi.aliexpress.com/i/40008 70058429.html?gatewayAda.. .
-> Vojťas 11.04.25 18:36:46: tak to je jiný level:-D
Já mam jen ty velký nastavitelný topenářský.... Ve dvou velikostech. 3 různý francouzský no a pak už jen takový nesmyslný rozměry klíčů
Já mam jen ty velký nastavitelný topenářský.... Ve dvou velikostech. 3 různý francouzský no a pak už jen takový nesmyslný rozměry klíčů
-> Tomaso435 11.04.25 15:02:51: jj přesně ty jsem si oblíbil dost. -> Pavel P@nkáč 11.04.25 13:08:01: zatim jsem ty velky nezkusil ale lepší mít až se někdy hodí.
Jinak můj stolní svěrák York 125 pomalu dosluhuje. A tak se zeptám je něco lepšího? Jiná značka a nebo zůstat u Yorku?
Jasně Kasper co máme v práci asi nevyužijí.
Ještě mám další kleště
Jinak můj stolní svěrák York 125 pomalu dosluhuje. A tak se zeptám je něco lepšího? Jiná značka a nebo zůstat u Yorku?
Jasně Kasper co máme v práci asi nevyužijí.
Ještě mám další kleště
-> Vojťas 11.04.25 18:36:46: ty máš nějaký jiny
-> Jarda/felda 12.04.25 09:33:08: a co tak hlinikove skrutky....aj ajaj jaj
Na vika ventilu a ruzny kundovinky je dobry mit i malej momentak.
-> SO545 12.04.25 09:22:19: na VW tdi pd hlavě jsou podobně směšný momenty
+ teda úhel

-> Jirik_Tuňák1983 11.04.25 20:00:54: ano je to on...ale na pocudovanie v obchode bol este o 6e lacnejsi ako na eshope. Za mna dobra volba.
-> Jarda/felda 11.04.25 21:30:19: co by si chcel tahat éokolo 5 az 10Nm ???
Mam momentaky od Snap on od 25 az do 350Nm jedine co chybalo tak najmensi ale nepotrebujem ho az tak casto aby som riesil znacku... a tento na CNC fore u fachmana presiel za 1 a za cenu lepsieho obeda nebolo o com.

Mam momentaky od Snap on od 25 az do 350Nm jedine co chybalo tak najmensi ale nepotrebujem ho az tak casto aby som riesil znacku... a tento na CNC fore u fachmana presiel za 1 a za cenu lepsieho obeda nebolo o com.
-> Vojťas: Kloubak je dobrej, ale Knipexy jsou stejne top.
-> SO545 11.04.25 16:53:00: ten je na malý bity
já radši koupil tenhle allegro.cz/nabidka/1mcz-m
omentovy-klic-3-8-7-112nm-
racna-17359546183?utm_feed
=7... je k němu i protokol o kalibraci a je na střední golu ke které mám i ořechy

-> Tomaso435 11.04.25 15:02:51: Na rozebirani vodo/topo pouzivam toto
Tomu neodola nic
Ale je to teda lehce neprakticky

Ale je to teda lehce neprakticky
Ja som nasiel momentak z Lidlu rozsah 2-24Nm za cenu 16.90e nebolo o com.
Na cnc fore mal velmi slusnu recenziu na prakvapujucu presnost. Tak mam splnene...doteraz som si vzdy poziciaval s prace.
Na cnc fore mal velmi slusnu recenziu na prakvapujucu presnost. Tak mam splnene...doteraz som si vzdy poziciaval s prace.
-> Petrson 11.04.25 11:11:00: asi tě začnem přezdívat Siky
Ale ty co simulují klíč jsou výborný, hlavně na topenařinu.... A ty mega siky mě už kolikrát zachránily.

Ale ty co simulují klíč jsou výborný, hlavně na topenařinu.... A ty mega siky mě už kolikrát zachránily.
-> Petrson: taky musím koupit ty velké nové už je mám ožvejkany, dnes sem chtěl roztočit tyče říení které byli zarezlé kvůi geometrii a ani sem si s těma velkejma neprdnul, vzal jsem uplně nové 300vky ty se zakously a šlo to.....
Tak dorazila zásilka sikovek plus jak psal -> StepaNoFUN:
A zatím super
A zatím super
-> Vojťas: je to sracka se supermarketu... kdysi nam od nich prisla hromada naradi na likvidaci a nektery byli mrtvy jeste nepouzity...... v Belgii to mozna prebalujou do krabic

Chtel sem vyzkouset oscilacni brusku, tak sem si pujcil v pujcovne FEIN, celkem dobry. Bavili jsme se tam o tom a zminil znacku Powerplus, ze prej belgicani.
To bude predpokladam stejna sracka jako z lidlu ne?
www.powerplus.cz/powx1347 mc-multifunkcni-stroj-osci lacni-bruska-300-w-p-3883. html
To bude predpokladam stejna sracka jako z lidlu ne?
www.powerplus.cz/powx1347 mc-multifunkcni-stroj-osci lacni-bruska-300-w-p-3883. html
-> Matthes, záškodník z TechWebu 15.03.25 23:36:21: Mám kocoura od Páreksajdu a ten tu desku taky nemá kolmo na kotouč.
Já ale beztak většinu řezů dělám jiným náčiním a tak je mi to jedno.

-> Matthes, záškodník z TechWebu 15.03.25 23:36:21: jo to mi dělá checht taky, a je to o hodně pootočený 

Po nekolika pokusech s nejakejma srackama jsem koupil Narex a je klid...
Hlavne to chce poradny platky a ne blato, ktery se v rezu krouti. A nespechat na ten rez.
Hlavne to chce poradny platky a ne blato, ktery se v rezu krouti. A nespechat na ten rez.
Parkinson? Jojo, tam laser ukazuje uplne jinam, nez to reze
Ale vyrezal jsem s tim diru na drez i na varnou desku
akorat musel clovek koukat, kam jede platek...

-> Jarda/felda: jo... ted jsem zacatkem roku vracel, uhel platku vuci rovnymu rezu byl asi 10st :-)
-> Jarda/felda 15.03.25 18:14:57: On stál za hovno i ten Bosch. Měl jsem stařičkou Toledo a ta byla skvělá, ale tam se chytal plátek pod imbusy a už má protočené závity.
Vzal jsem dnes do ruky šukalku Bosch, smrdí, rachtá a plátek nejede. A to jsem s ní ještě před nějakou dobou řezal. Hak kvality made in Hungary. Tak se holt stavím někdy pro Párekside.
-> StepaNoFUN: Njn, tak takhle velký sikovky nemám ... Na ty jsem ještě nedorostl. Já "velký" říkám ty 300 mm ...
-> Jarda/felda 24.02.25 21:36:42: tak nakonec jsem koupil UNI-T UT890C
-> ajok 07.03.25 23:50:22: Jardo ale to na fotce nejsou sikovky, ale ten klestovej klic, co jsem daval nize.
-> charon 06.03.25 06:39:38: ja mam nejaky ty stredni origo knipex s tim prevodem a taky je tak obcas pouziju, felda/favo predni pistky s nima jdou zatlacovat dobre (ale zatlacuji jako rozeviranim :), uz je mam skoro 25 let...
Ted jsem neodolal a koupil jejich lidlovou alternativu za pouhe 3 stovky, ale pusobi jako takova hrachovina, tak jsem zvedav, co vydrzi
Ted jsem neodolal a koupil jejich lidlovou alternativu za pouhe 3 stovky, ale pusobi jako takova hrachovina, tak jsem zvedav, co vydrzi
-> StepaNoFUN: Reagoval jsem na odkaz, co sem dával Jarda/Felda a měl jsem na mysli ty velký ze sady (tedy 300 mm, ne 560) 

Pockejte kluci... Aby jsme si ujasnili pojmy - velky Knipexky jsou tohle: www.bo-import.cz/kleste-s
ikovky-cobra-xxl-560-mm-kn
ipex-8701560-p19045?gad_so
urce...
Taky je v aute vozim. Ale pouzivam jen obcas.
Taky je v aute vozim. Ale pouzivam jen obcas.
Já ty velký sikovky taky mám a nedám na ně dopustit, používám je snad nejvíc ... Třeba na zatlačování brzdovýho pístku do třmenu fungujou parádně
-> Jarda/felda 05.03.25 18:01:23: Já zase mám ty velký (300) a nevím, kdy a jak se mi to podařilo - mají odštíplé kousky materiálu na konci čelistí, ale navzdory tomu fungujou dobře...

-> Jarda/felda: taky jsem koupil nedávno tuhle sadu, malé jsou super....
-> Petrson 05.03.25 11:52:50: já dostal od ježíška tuhle sadu sady-naradi.heureka.cz/kn
ipex-002009v02 za mě jsou ty prostřední nepotřebný, neskutečně jsem si oblíbil ty malý ty jsou super 

Super, aby to nevypadalo, že řeším jen jeden kus ale chtel bych vzít od každé velikosti. Tak proto má otázka.
-> StepaNoFUN 05.03.25 11:37:05: to se mi líbí tak přihodím do košíku
-> StepaNoFUN 05.03.25 11:37:05: to se mi líbí tak přihodím do košíku

-> Petrson 05.03.25 09:25:05: Mam dvoje, mensi a vetsi, delam s nima kazdou chvili a drzej. Ty vetsi mam asi 4 roky, zoubky jsou trochu otupeny, ale porad fungujou lip, nez novy odycejny sikovky.
Nedavno jsem dokoupil jeste dvoje knipexy na matice a s tema taky velika spokojenost.
Tohle: www.boukal.cz/kleste-kles tovy-klic-250-mm-knipex-86 -03-250-chromovano/.../pro dukt?gad_source...
Nedavno jsem dokoupil jeste dvoje knipexy na matice a s tema taky velika spokojenost.
Tohle: www.boukal.cz/kleste-kles tovy-klic-250-mm-knipex-86 -03-250-chromovano/.../pro dukt?gad_source...
-> Petrson 05.03.25 07:51:04: v běžným použití se nemusíš bát, i instalatérům vydrží dlouho
-> Pavel P@nkáč: Takže v tvém používání vydrží cca 2 roky?
-> Petrson: nevylámou časem se "ubrousí" zaleží co stím budeš dělat já si do autoservisu čas od času kupuju nové no....
A o ty zoubky nemusim mít strach že se vylamou? Měl jsem léta od Tony ale najednou jsem zabral a bylo hotovo

-> Petrson 04.03.25 20:21:16: pořád je to špička na trhu i když jsem koupil nějaký v unihobby za poloviční cenu a fungujou taky dobře 

-> Petrson: Za me furt top.