-> Tuner#2: ked napisem skratit pruziny (najma vzadu, tak, fakt, sorry, je to proste moc vysoke...neskutocne) tak zas budete remcat...a ked nexces acka potom, tak prevarit usi :) a potom hlavne male kola, 15 ky su moc...skus, len vyskusaj tam dat 13ky, nejake 165-55 az 175/50 alebo 195/45 alebo 175/60 , nieco co najmensie...uvidis kolko sily ti to prida na zrychleni...
ja som nikdy nepovedal ze napr. moje auto ma dobre jazdne vlastnosti...nema...ja to mam znizene tak, aby sa s nim dalo ako tak jazdit...o tom to je podla mna, ze kvoli vzhladu obetujem vela veci...men sa to paci nizke, vysoke auta neznasam jednoducho:))
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Názor na řešení Áček zadní úhlové nápravy.
prohledat
249 příspěvků (zobrazeno 151 až 200) od 19.12.2005 do 02.01.2006, založil/a Tuner#2 - zrušená registrace
21:31:10
20.12.2005
20.12.2005

chooki
21:22:35
20.12.2005
20.12.2005

Tuner#2 - zrušená registrace
-> chooki: off road vypadá trochu jinak - ten má ještě drapáky...
jinak k mému autu - v předu jsou 250 od sakyho zkrácené o celý mrtvý závit a jsou tam přitvrzené tlumiče od HP sporting. I přes to to jde občas na dorazy v extrémní situaci a nechápu třeba Tvůj názor na to jak to snížit více - jako třeba WRC team má tu koupenou škodovku, jak jsi se rozplýval nad snížením - to auto je absolutně bez jízdních vlastností, protože to musí v předu ležet na dorazu a to tak že úplně - -vím jako tam mám mezeru já a ostatní kamarádi.A převařovat nápravu jako má můj kamarád Tom - to teda nebudu, tak jak to mám teda snížit??
A zadek půjde níž, tak jsou sériové NOVÉ pružiny ze 130 a Áčka chci jak v předu, tak i vzadu, takže je řešit nebudu - ono nebudou velká, protože mám srovnané šikmé ramena a všechny ostaní věci včetně příčky nové...
Tak jak bych to měl snížit.
jinak k mému autu - v předu jsou 250 od sakyho zkrácené o celý mrtvý závit a jsou tam přitvrzené tlumiče od HP sporting. I přes to to jde občas na dorazy v extrémní situaci a nechápu třeba Tvůj názor na to jak to snížit více - jako třeba WRC team má tu koupenou škodovku, jak jsi se rozplýval nad snížením - to auto je absolutně bez jízdních vlastností, protože to musí v předu ležet na dorazu a to tak že úplně - -vím jako tam mám mezeru já a ostatní kamarádi.A převařovat nápravu jako má můj kamarád Tom - to teda nebudu, tak jak to mám teda snížit??
A zadek půjde níž, tak jsou sériové NOVÉ pružiny ze 130 a Áčka chci jak v předu, tak i vzadu, takže je řešit nebudu - ono nebudou velká, protože mám srovnané šikmé ramena a všechny ostaní věci včetně příčky nové...
Tak jak bych to měl snížit.
21:17:38
20.12.2005
20.12.2005

chooki
-> Tuner#2: robim milion veci na naraz takze moje prispevky pisem dlho...medzi tym si pridal ten svoj :)
21:16:08
20.12.2005
20.12.2005

-> TUNER: SLOVÁKY nesnáším!!!! Ne občas si lezem se šéfem na nervy, ale je to super chlap a děláme spolu už pět let a doufám, že dlouho budem.
21:14:45
20.12.2005
20.12.2005

-> chooki: Já že jsem nevěděl elementární věci?? Nebuď směšný - to Ty jsi tam napsdal, že už rok jezdíš bez ručky a já jsem tam napsal, že je to s dvoupísty sebevražda a za tím si stojím dodnes - ono je to sebevražda i se čtyřpístem poté co mě to objasnil Labros, protože i když je druhý okruh u 130 zapojen samostatně na tuším že horní písty, tak stejně když Ti to rupne vzadu, tak to nebrtzdí skoro vůbec a uvedl jsem několik příklasdů kamarádů a další se k tomu nezávisle vyjádřili a potvrdily má slova - že je totální blbost jezdit bez ručky a o to tam šlo!
Jinak to co se tu strhlo jsem nečekal a rozhodně jsem s nikým nebyl domluvený a diskuze běžela bezemě, protože jsem byl celý den na montáži, takže nechápu to zdrbání s kamarády...
A to že to má DuriQ a strucy už jsem psal, tak nevím proč to opakuješ - je vidět, že to po mě moc nečteš a vybíráš si co se Ti hodí do krámu.
Mimochodem můj šéf je opravdu slovák - takže asi tak to myslel TUNER...
Jinak to co se tu strhlo jsem nečekal a rozhodně jsem s nikým nebyl domluvený a diskuze běžela bezemě, protože jsem byl celý den na montáži, takže nechápu to zdrbání s kamarády...
A to že to má DuriQ a strucy už jsem psal, tak nevím proč to opakuješ - je vidět, že to po mě moc nečteš a vybíráš si co se Ti hodí do krámu.

Mimochodem můj šéf je opravdu slovák - takže asi tak to myslel TUNER...
21:13:26
20.12.2005
20.12.2005

chooki
-> Tuner#2: neviem kde si na to dosiel ze duro je dobornik ??? :)) niekedy ho ani ja nemozem pocuvat...inac ani ja nie som odbornik...a mylsim ze na tomto webe skoro nikdo...
btw. na tvojom mieste by som zacal venovat autu, pekne ho zniz (som zvedavy ako budes potom riesit Acka) lebo takto vypada ako offroad :)))
btw. na tvojom mieste by som zacal venovat autu, pekne ho zniz (som zvedavy ako budes potom riesit Acka) lebo takto vypada ako offroad :)))
21:05:48
20.12.2005
20.12.2005

-> Milos: Mimochodem co to má znamenat to Tuner#2 v plné své kráse - to dost smrdí a je to úplně jak kdyby to psal sám DuriQ - ano tomu ležím v žaludku a on mě za to co o mě psal, ale proč zrovny Ty???
A to vyhrožování, že když budu psát svůj názor na věc (které mimochodem rozumím) tak mě rozhodíte sandál je asi nic viď?
Dobře, pro mě zamě, dávajte si přední nápravu do zadu - už konkrétně na Vás nebudu reagovat - jen mě to u odborníka jako je DuriQ zaráží.
A to vyhrožování, že když budu psát svůj názor na věc (které mimochodem rozumím) tak mě rozhodíte sandál je asi nic viď?
Dobře, pro mě zamě, dávajte si přední nápravu do zadu - už konkrétně na Vás nebudu reagovat - jen mě to u odborníka jako je DuriQ zaráží.
21:03:19
20.12.2005
20.12.2005

chooki
-> exbagrr: skus to, ja si mylsim ze Acka kvoli tomu nezmizi, ale vymlouvat ti to nebudem.
-> Tuner#2: evidentne provokater...cely tento prispevok je o tom, nemozes prekusnut, ze si sa strapnil v jednom prispevku ked vsetci videli, ze nepoznas elementarne veci ohladom brzd...Proste si zalozil prispevok kde ty a tvoji kamarati maju zjebat Juraja za to ze ti vynadal...Pricom tato debata ohladom vlecky s nim vobec nesuvisi.
Co sa tyka "pokazenych" pricek, to nech ta netrapi...teraz burali staru BAZku v BA, nedavno, a vyhadzovali tuny pricek, sikmych ramien atd.(nepouzitych...), do srotu...to by ta malo trapit...ze si pri tom nebol, mna to teda trapi...
a to s tymy vyhrazkami to chytro stiahni...trosku uz moc prehanas ? nezda sa ti ??? Si myslis, ze niekdo z nas sa bude kvoli tebe traposit ? preco ? pre toto ? co tu kecame ? nebud smiesny, mam to uplne na salame, ja sa na tomto bavim... prosim ta, si myslis ze niekdo z nas nemoze spat kvoli tomuto vlaknu ?
Inac okrem mna to ma prevarene duri a strucy, ten to ma asi najlepsie...len pre poriadok :)
-> TUNER: mozes konkretnejsie prosim... ?som si vsimol, ze vela ludi si tu kopne, bez argumentov...fakt nic v zlom. potom sa necudujme ze tu vznikaju akoze "hadky"...
Majte sa....
-> Tuner#2: evidentne provokater...cely tento prispevok je o tom, nemozes prekusnut, ze si sa strapnil v jednom prispevku ked vsetci videli, ze nepoznas elementarne veci ohladom brzd...Proste si zalozil prispevok kde ty a tvoji kamarati maju zjebat Juraja za to ze ti vynadal...Pricom tato debata ohladom vlecky s nim vobec nesuvisi.
Co sa tyka "pokazenych" pricek, to nech ta netrapi...teraz burali staru BAZku v BA, nedavno, a vyhadzovali tuny pricek, sikmych ramien atd.(nepouzitych...), do srotu...to by ta malo trapit...ze si pri tom nebol, mna to teda trapi...
a to s tymy vyhrazkami to chytro stiahni...trosku uz moc prehanas ? nezda sa ti ??? Si myslis, ze niekdo z nas sa bude kvoli tebe traposit ? preco ? pre toto ? co tu kecame ? nebud smiesny, mam to uplne na salame, ja sa na tomto bavim... prosim ta, si myslis ze niekdo z nas nemoze spat kvoli tomuto vlaknu ?
Inac okrem mna to ma prevarene duri a strucy, ten to ma asi najlepsie...len pre poriadok :)
-> TUNER: mozes konkretnejsie prosim... ?som si vsimol, ze vela ludi si tu kopne, bez argumentov...fakt nic v zlom. potom sa necudujme ze tu vznikaju akoze "hadky"...
Majte sa....
20:57:09
20.12.2005
20.12.2005

TUNER
-> Tuner#2: To by jsem chtěl vidět jaký peklo by jsi měl v práci kdyby jsi neměl rád slovenský bratry.........
PS : Tuník 2 má slovenskýho šéfika....

PS : Tuník 2 má slovenskýho šéfika....

20:53:36
20.12.2005
20.12.2005

-> Milos: No tak v prvním příspěvku jsem nepsal nic konkrétně, jen že můžem zachránit pár příček na slovensku a to jsem myslel s nadsázkou - tady je vidět, že nechápeš srandu Ty. V druhém příspěvku jsem psal, že je to výmysl DuriQa (není - vymyslel to chooki a za to se omlouvám) a to, že to má celá parta kolem něj jsem nemyslel nějak zle, ale tak, že to má co vím DuriQ, strucy (mimochodem s ním se bavím úplně normálně a chválil jsem mu např. muziku do auta - to jen aby jsi si nemyslel, že jsem vysazenej na slováky - to rozhodně ne) a chystá se to dělat chooki. Ten námět na téma mě přivedl sám DuriQ, který tvrdil, jak zázračně to pomáhá a jak odstranil Áčka a pak sem dá příspěvek jak má udělat Áčka v předu...
To už jsem nevydržel a jestli pamatuješ debatu o brzdách, kde ze mě dělal do slova a do písmene de*ila, který tomu vůbec nerozumí a auto mu udělali marťani, tak jsem na to celé prostě musel reagovat.
To už jsem nevydržel a jestli pamatuješ debatu o brzdách, kde ze mě dělal do slova a do písmene de*ila, který tomu vůbec nerozumí a auto mu udělali marťani, tak jsem na to celé prostě musel reagovat.
20:14:15
20.12.2005
20.12.2005

Labros
-> exbagrr: Ok 

19:46:14
20.12.2005
20.12.2005

Bagrr- máma mele Emu
Vyztužení pohled zespodu (na rychlo načrtlý 2D:o)))
19:40:57
20.12.2005
20.12.2005

Milos
-> Tuner#2: MNE TO NEDA, KOMU SEM JESTE NEJAK UBLIZIL SLOVNE CI FYZICKY ?, napiste mi to prosim Vas
myslim si ze zatial nikomu , kamo len taketo reci podobne tvojim, kde robis zavery, ma us popredu vytacaju, ale co us, to si cely TY, TUNER#2, v plnej krase
bud nerozumies srande, alebo ja nevim
myslim si ze zatial nikomu , kamo len taketo reci podobne tvojim, kde robis zavery, ma us popredu vytacaju, ale co us, to si cely TY, TUNER#2, v plnej krase
bud nerozumies srande, alebo ja nevim

19:39:46
20.12.2005
20.12.2005

Bagrr- máma mele Emu
-> Labros: Ale ne, já myslel, propojit ten plech k prahu, aby neměl možnost se kamkoli hnout

19:35:47
20.12.2005
20.12.2005

Milos
-> Tuner#2: to mas pravdu ze nemozes vedet odkial ti to pride, ale prosim ta , to co som ti tam pisal som vobec nemyslel jak to ty vidis, a myslel som to asi tak ze povedz mi kto okrem chookiho a duriqa-beyera ma tie usi prevarene ???? ked si to tiez tak satiricky povedal ze ta parta kolem duriqA ?
nikdo ti nevyhrozuje ani nenadava, JO !!!
resp kedy som ti nieco zle napisal ???
nikdo ti nevyhrozuje ani nenadava, JO !!!
resp kedy som ti nieco zle napisal ???19:32:10
20.12.2005
20.12.2005

Labros
-> exbagrr: ale neříkej, že v garáži na zemi máš vlečku ve stejný poloze, jako bude na autě?
Ty nosníky podélnejch ramen v kastli se takhle vyztužujou, jeden plech z každý vnitřní strany..
Ty nosníky podélnejch ramen v kastli se takhle vyztužujou, jeden plech z každý vnitřní strany..
19:30:46
20.12.2005
20.12.2005

Bagrr- máma mele Emu
ëee osy

19:29:42
20.12.2005
20.12.2005

Bagrr- máma mele Emu
Doufam, že mě neubijete:o) Páč jak sem tak koukal na složenou vlečku, kerou budu dávat do auta (demontováno ze 130ky, která byla absolutně bez Áček) ono osa podélného ramene není přímo v ose šikmého, je asi o 3cm dolejc...
Takže mi tady netvrďte, že se osi potkávají, když je mam absolutně mimoběžný

Jinak ohledně uchycení podélného v karoserii, napadlo mě co takhle to drobátko vyztužit například dvěmi plechy mezi prvním plechem (do kterého je uchyceno podélné rameno) a prahem??
Takže mi tady netvrďte, že se osi potkávají, když je mam absolutně mimoběžný

Jinak ohledně uchycení podélného v karoserii, napadlo mě co takhle to drobátko vyztužit například dvěmi plechy mezi prvním plechem (do kterého je uchyceno podélné rameno) a prahem??
19:22:37
20.12.2005
20.12.2005

Mishoooo
-> Tuner#2: to zasa neplet s nasimi chalanmi... oni su ufrflany ale mierumilovny

19:16:06
20.12.2005
20.12.2005

-> Mishoooo: To zaplať pánbůh ne, ale ono nepoznáš v podstatě od koho, když si někdo udělá třeba kvůli jednomu mailu adresu a pošle to z kavárny... Ale je tomu už dávno a raději bych na to zapoměl.
19:06:45
20.12.2005
20.12.2005

Mishoooo
-> Tuner#2: to ti ako taky mail prisiel??? od nas???

19:06:37
20.12.2005
20.12.2005

Labros
-> Tuner#2: No to je hustý, ale věřím, že k tomu by se nikdo z našich slovenských bratří nesnížil, spíš jde o nějakého nevyzrálejšího začínajícího tunera (sorry TUNERe
) který Ti závidí auto!
) který Ti závidí auto!19:02:49
20.12.2005
20.12.2005

-> TUNER: No ono když Tě pak příde nějakej meil, že na příštím srazu budeš mít auto objetý klíčem, tak Tě docela zamrazí. Asi tady přestanu vše řešit, nebudu sem vůbec psát, protože každý umí akorát nadávat a vyhrožovat. Samo najdou se i vyjímky, ale... no nic nebudu to rozvádět.
18:59:10
20.12.2005
20.12.2005

TUNER
-> Tuner#2: Prosimtě snad tě ty silácký řečičky nerozhodí.....

18:52:07
20.12.2005
20.12.2005

-> Labros: Já mám novou a vím ještě kde je mají nové, ale už jich moc není. každopádně díky za tip na Majklovo autodíly 

18:50:31
20.12.2005
20.12.2005

Labros
-> Tuner#2: jednu příčku nazbyt má Majkl - koupil si vlečku i s příčkou ale příčku si koupil ještě jednu novou ;)
18:43:06
20.12.2005
20.12.2005

Uff to je debata - to jsem ani nečekal :o)) A řaději se ani vyjadřovat nebudu, protože tomu stejně nerozumím 
-> Gryzly: Souhlasím - ani mě to žíly netrehá, jen jsem chtěl upozornit na to, jak někdo podle mě "mrví" jednu příčku za druhou a že jich zrovna nadbytek není víme všichni.
-> Baghira: Já taky nehaním a nepomlouvám slováky, ale skoro každý měsím mě něčím překvapí...
jako např. -> Milos: Který umí akorát vyhrožovat a nadávat - jo to jim de! co jsem Ti udělal tak špatného - zkus se nad sebou zamyslet, než mě začneš vyhrožovat a nadávat jo prosím!

-> Gryzly: Souhlasím - ani mě to žíly netrehá, jen jsem chtěl upozornit na to, jak někdo podle mě "mrví" jednu příčku za druhou a že jich zrovna nadbytek není víme všichni.
-> Baghira: Já taky nehaním a nepomlouvám slováky, ale skoro každý měsím mě něčím překvapí...
jako např. -> Milos: Který umí akorát vyhrožovat a nadávat - jo to jim de! co jsem Ti udělal tak špatného - zkus se nad sebou zamyslet, než mě začneš vyhrožovat a nadávat jo prosím!18:08:27
20.12.2005
20.12.2005

lubor
-->Jarda,Labros:díky,dí
ky!Koncem unora na to vletim(teď ještě nemám čas-poslední zkouškové před statnicema),a pak si asi založím vlastní téma-na toto"téma";o).P
roblémů bude asi vic než dost.A to musím ještě vyměnit komplet spojku,a přední náboje.Jak to bude-dám sem auto-však už se na to chystám dlouho;o)!
Už aby bylo jaro.
Už aby bylo jaro.
17:54:52
20.12.2005
20.12.2005

Jarda - zrušená registrace
-> lubor: jeste, ty srouby jsem pouzil 120kovy,serizl a prorizl zavit........., cepy sikmych ramen jsem dal , ty do svislaku a udal na nich novy zavit (delsi a vetsi a zkratil)

17:51:33
20.12.2005
20.12.2005

-> lubor: jj, ale okem to znat neni, to mi namerili na geometrii, ale po montazi toho ramene s nim slo strasne lehce hybat v tom SB oproti druhenu s tim origo (byl dobry, jinak bych jej taky vymenil), mechanik mi rikal ze do 1 stupne to temer nebude znat ani na pneumatikach, ze to mam krasny.......
17:50:06
20.12.2005
20.12.2005

Labros
-> chooki: dobře tak jestli je to cos 84st. tak pořád by to mělo zachránit 84% odklonu kol..
17:46:30
20.12.2005
20.12.2005

Labros
-> lubor: Ty šrouby zrovna teďka koupil Majkl u 2R... Já je koupil ve Fabory ale to bych ti nedoporučil z důvodu ceny.
17:44:27
20.12.2005
20.12.2005

-> Labros:
abych rekl pravdu, tak o kyvce vim jen to, ze tam neni sikme rameno a o nejake nohavici slysim prvne, napsal jsem pouze svoje zkusenosti s vleckou, protoze ji mam a o kyvce jsem nikdy nic nezjistoval, takze fakt nevim, musim se na to mrknout.....
abych rekl pravdu, tak o kyvce vim jen to, ze tam neni sikme rameno a o nejake nohavici slysim prvne, napsal jsem pouze svoje zkusenosti s vleckou, protoze ji mam a o kyvce jsem nikdy nic nezjistoval, takze fakt nevim, musim se na to mrknout.....
17:37:39
20.12.2005
20.12.2005

chooki
-> Labros: to sa neda takto brat pretoze medzi osoou kola a ulozenia sikmeho je 32 stupnov, cili chyba ti tam niekde funkcia cos, alebo sin, ale tg, alebo cotg :))) fakt uz neviem doma na to pozriem, v kazdom pripade sa Acka zmensili...
17:30:52
20.12.2005
20.12.2005

Labros
-> chooki: no a to je právě můj point, jestli jsi třeba udělal ten úchyt skloněný pod úhlem 5st. a áčka se ti zmenšily třeba jen o 2st. tak to dokazuje že to asi nemůže být zkrouceným ramenem, jen jsi ještě víc zvětšil namáhání silenbloku v šikmém rameni který se tím vyklonil o další 3 stupně i když 2 stupně áčkovitosti se tím zachránily... Není to náhodou takhle?
17:26:27
20.12.2005
20.12.2005

lubor
-->Chooki:jo,o tom SB na podelné vím-ty tvrdé(130)mají v Rubeně.Jenže Jarda v příspěvku o kousek níž píše,že měnil SB na 1 šikmém,a bylo to horší zřejmě než původně-tak proto se o tom zmiňuju.
Vlečka-to je prevít-docela mám strach,až to budu rozebírat,jak to půjde.A taky ty šrouby,které spojují ramena jsou problém-prostě nejsou k sehnání.Zatracená práce.
Vlečka-to je prevít-docela mám strach,až to budu rozebírat,jak to půjde.A taky ty šrouby,které spojují ramena jsou problém-prostě nejsou k sehnání.Zatracená práce.
17:19:58
20.12.2005
20.12.2005

chooki
-> Labros: tym prevarenim ucha sa acka zmensili, neviem co je hodne alebo malo...ale viditelne zmensili, v kazdom pripade ale su este stale...ako som pisal 4 stupne
17:18:21
20.12.2005
20.12.2005

chooki
-> lubor: SB sikmeho je indenticky ako vpredu na zvislaku....asi si to mylis s podelnym...na podelne sa daju tiez kupit 130kove SB ale nie vsade...
17:16:55
20.12.2005
20.12.2005

chooki
-> Labros: s tou kyvkou s tebou suhlasim....
co sa tyka kratsich pruzin, tak uz som to vysvetloval, mam rad nizke auta, znizene , co najextremnejsie... a tomu podriadujem vsetko.
a keby som nemal auto na jazdenie do prace ale len na "tuning" tak to by ste jenom cuceli :))
co sa tyka kratsich pruzin, tak uz som to vysvetloval, mam rad nizke auta, znizene , co najextremnejsie... a tomu podriadujem vsetko.
a keby som nemal auto na jazdenie do prace ale len na "tuning" tak to by ste jenom cuceli :))
17:16:51
20.12.2005
20.12.2005

lubor
zajímavá debata-jako obvykle;o)!jen mě zaujalo,že není dobré vyměňovat SB v šikmých ramenech(myslím zaměné s SB svislého čepu-jak jsem četl na TechWebu).Na jaře se taky chystám do repase vlečky-budu dávat jen vyztužené podélné,protože vyztužovat už zkroucené šikmé,nemá podle mě význam(ale to už tu někdo taky psal)-jsem nicméně i tak zvědav jak to dopadne;o).
Takže stran toho SB šikmého-myslíte,že je lepší to nechat jak je????Originální totiž asi k sehnání není-a v Rubeňe o něm nic neví.
Takže stran toho SB šikmého-myslíte,že je lepší to nechat jak je????Originální totiž asi k sehnání není-a v Rubeňe o něm nic neví.
17:05:16
20.12.2005
20.12.2005

Labros
-> Jarda: šikmé jako pomocné určitě nebrat ;) u kyvky drží nápravu hlavně nohavice (trubka od převodovky) spolu se silentbloky převodovky a podélné rameno zachycuje síly v podélném směru... s takovými argumenty tě chooki roznese na kopytech ;)
17:04:22
20.12.2005
20.12.2005

Saky
mimochodem chokii kdyz uz jsi napsal ze kdyz je samotne podelne rameno v aute ze se s nim da celkem snadno kroutit, tak taky napis jak se chova samotne sikme rameno a jak s nim jde kroutit, odpovim ti ze uplne stejne lehce jako s tim podelnym takze podle tve teorie to muze byt rameno jakekoliv a ne jen to sikme.. vedeckejma argumentama te tady nikdo ubijet nebude ono kdyz nekdo studuje strojarnu a pak VS strojni tak ma vedecky urcite navrch nez kterykoliv nestrojne vzdelany clovek... podobna situace je v politice vsude samy Ing. MUDr atd.. a ve skutecnnosti to vypada tak jak vypada.. ono az praxi clovek zjisti ze mu teorie ze skoly jsou skoro na nic, a ze praxe vypada jinak.. mimochodem to ze porovnavas svoji napravu se serizlejma pruzinama s tim co vytvorili konstrukteri v MB se opet neda porovnavat.. ale uz toho tady bylo napsano dost a nebudu prilevat olej do ohne, mimochodem muj nazor je ryze cesky a s tvymi technickymi anomaliemi se moc nestotoznuju i kdyz uznavam ze nektere veci mohou fungovat, a proc delat neco stejne blbe jak ty blbci v MB ze?
17:00:55
20.12.2005
20.12.2005

-> chooki: podivej ja jsem vyztuzil podelna dlouhyma 3mm silnyma uckama a sikma (podle tebe jiz zkroucena ) podle LA, podelna jsem pred vyztuzenim zkroutil lehce do V a obvaril, SB jsem nemenil (byly ok a lepsi 130kove jak nove 120kove), teda akorat jeden v sikmem rameni, protote jsem mel zarezlej cep a pri demontazi jsem jej znicil...... a vysledek u ridice mam 0,25 do negativu a u spolujezdce 0,75 do negativu (tam je prave na sikmem rameni neorigo SB), puvodne jsem tam mel Aco jak prase..........., myslim, ze pokud nekdo ma vse vyztuzene a pak tam da neorigo 120SB jak do podelnych, tak do sikmych ramen, tak se to proste bude kroutit a zde bych hledal pricinu........, u kyvky ti vse drzi taky jen podelny rameno, proto bych jej i zde bral jako hlavniho vynika a sikme bych bral pouze jako pomocne, to ze to prevaris si myslim bude chvili lepsi, ale za urcity cas se vymacka SB v sikmym rameni a bude to stejne a horsi....... pro extremni snizeni by bylo lepsi dat napravu celou vic nahoru, coz by prineslo mnohem vic uprav jak v pripade predni, davat extreme kratky pruziny je blbost jak u predni, tak zadni napravy, kejvani ramen tomu neni prizpusobenu, kor pokud to jde az za dorazy.........
16:48:34
20.12.2005
20.12.2005

Labros
-> chooki: jen ramena a silentbloky.
Ten úhel by to chtělo zjistit, ale aspoň řekni, je stejný jako o kolik se zmenšily áčka, nebo větší? a o málo nebo o hodně?
Ten úhel by to chtělo zjistit, ale aspoň řekni, je stejný jako o kolik se zmenšily áčka, nebo větší? a o málo nebo o hodně?
16:43:03
20.12.2005
20.12.2005

chooki
-> Labrosi: jeste jednou k nevedeckymu argumentu, ses si jistej ze se menili jenom ramena ? nebo taky pruziny ???
ucho som zdvihol o 7mm, uhol mam doma niekde nappisany...kola maju odklon cca 4 stupne po tejto uprave-je to stale dost, ale mam pruizny 360 (seria 440) takze keby ste si dali vy tieto pruziny tak mate odklon 8 st. minimalne :))
ucho som zdvihol o 7mm, uhol mam doma niekde nappisany...kola maju odklon cca 4 stupne po tejto uprave-je to stale dost, ale mam pruizny 360 (seria 440) takze keby ste si dali vy tieto pruziny tak mate odklon 8 st. minimalne :))
16:39:49
20.12.2005
20.12.2005

Labros
-> chooki: ne, kompenzuje deformaci silenbloku kterým je šikmé rameno spojeno s příčkou převodovky, kdy už konečně... 

16:38:29
20.12.2005
20.12.2005

chooki
-> Labrosi: samozrejme ze kompenzuje deformaci , ale sikmeho, nie podelneho...neviem si predstavit ako moze sikme ucho kompenzovat deformaciu podelneho...podelne sa deformuje furt, ked ides do zatacky, ked vezies vzadu 200kg atd atd :))
16:36:17
20.12.2005
20.12.2005

King
2 chooki: ...no a dostavame se opet k "nevedeckemu" argumentu, ze desitky lidi ti podepisou, ze novym podelnym ramenem "acka" srovnali - a co fcil?
16:34:50
20.12.2005
20.12.2005

Labros
-> chooki: 20.12.05 16:33:19srovnáš, viděl jsem to v praxi, kamarád to dělal několika lidem a vždycky spokojeně zaplatili a odjeli.
16:33:31
20.12.2005
20.12.2005

Labros
-> chooki: Mohl bys ještě uvést, o kolik stupňů jsi pootočil ten úchyt šikmého ramene na příčce, a o kolik stupňů se srovnaly áčka?? Děkuji.