skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Názor na řešení Áček zadní úhlové nápravy.
prohledat
249 příspěvků (zobrazeno 101 až 150) od 19.12.2005 do 02.01.2006, založil/a Tuner#2 - zrušená registrace
22:51:50
21.12.2005
21.12.2005

Sita
u vlecky bych rekl ze to v ose neni...
22:50:23
21.12.2005
21.12.2005

Sita
LR i RS ramena maji podle me to ulozeni ramen v ose, viz obr:
22:34:46
21.12.2005
21.12.2005

Tuner#2 - zrušená registrace
-> Sita: Aha, tak to držím palce alespoň na dálku a musím říct, že na Tvoje auto se těším. Jinak podle mě v ose kývání jsou ty silentbloky v ose - vždyť je to i v Andrtovi čerchovanou čarou a LR se taky jen posouvá nahoru a dolů a nenaklápí.
22:24:06
21.12.2005
21.12.2005

Sita
tuner2: ja jsem takhle vlecku nupravoval, ani jsem se tim nijak moc nezabyval, ale jen vim ze silentbloky obou ramen nejsou v ose, takze vzdy tam musi dochazet k pnuti, ktery ale absorbujou ty silentbloky. seriove jsou podle me uchyty na pricce tak, aby to pnuti bylo v rezimu ve kterym ramena kyvou co nejmensi a navic aby kolo melo ve vykyvech pozadovanou geometrii.
no, ale pokud se vezmou kratsi pruziny tak nejaka zakladni poloha ramen bude jina, vzniknou acka a je potreba najit "jinou" pozici pro uchyceni vnitrniho ramene... kam to padne - jestli jen posunout nebo i natocit, to si netroufam tvrdit, ale osobne bych to asi takhle nefixoval a proste nasel novou pozici tak, aby pnuti v zakladni poloze kde ja ty ramena chci mit bylo co nejmensi, ale zaroven to chce sledovat co se deje se sbihavosti v meznich vykyvech... bylo by to urcite docela slozity hledani, ale ja bych se do toho pustil timhle stylem... :-)
to mas jako prevarovani ty predni napravy... posunul jsem to raz dva, ale jen tise doufam, ze se mi podari nastavit zaklony tak jak chci...
jinak do Plzne uz nejezdim... nechteli mi porad ten doktorat dat, tak jsem presel na externi a ted uz vyrabim penize v CB... :-)
no, ale pokud se vezmou kratsi pruziny tak nejaka zakladni poloha ramen bude jina, vzniknou acka a je potreba najit "jinou" pozici pro uchyceni vnitrniho ramene... kam to padne - jestli jen posunout nebo i natocit, to si netroufam tvrdit, ale osobne bych to asi takhle nefixoval a proste nasel novou pozici tak, aby pnuti v zakladni poloze kde ja ty ramena chci mit bylo co nejmensi, ale zaroven to chce sledovat co se deje se sbihavosti v meznich vykyvech... bylo by to urcite docela slozity hledani, ale ja bych se do toho pustil timhle stylem... :-)
to mas jako prevarovani ty predni napravy... posunul jsem to raz dva, ale jen tise doufam, ze se mi podari nastavit zaklony tak jak chci...
jinak do Plzne uz nejezdim... nechteli mi porad ten doktorat dat, tak jsem presel na externi a ted uz vyrabim penize v CB... :-)
22:22:03
21.12.2005
21.12.2005

-> Jarda: Jako by jsi mě mluvil z duše - naprostý souhlas. 

22:18:11
21.12.2005
21.12.2005

Jarda - zrušená registrace
-> Tuner#2: neni zac, napsal jsem jen, co si myslim, taky me vdycky nasere, kdyz mi nekdo na sraze rekne, proc jsem neurizl proziny na felde (a ja tam mam HPcko za 10k) rozumne snizeni, ktere tento podvozek nabizi (cca 4cm) je pro mnohe nic oni radsi jezdi na urezanych pruzinach a vyteklych tlumicich, docela i zacinam chapat policajty (skoda ze nas vsechny hazeji do stejneho pytle......) nema cenu jim to rikat, protoze to stejne nepochopi, bral bych zakon a schvalovani jednotlive upravenych vozidel jako v nemecku, nejake urezane pruziny by urcite neprosly.......... a aspon by byl tuning legalni zalezitosti
22:01:49
21.12.2005
21.12.2005

-> Saky: Naprostý souhlas - prostě ať to leží na dorazech, jsem king (s málým k, aby nedošlo k záměně s nickem :o) že mám nejnižší auto na okrese, ale že to má jízdní vlastnosti 25 let starýho rozhašenýho krámu, to je každýmu jedno...
-> Jarda: Děkuji za přesměrování toho tuzera na jinou osobu :o)) prý by mu mohl chodit předek ještě níž - když kouknu na jeho auto, tak už teď, když v tom sedí dvá v předu, tak tam má tak max. 1 cm od dorazu i když má převařený misky a to je tak na okruh a ne na silnici...
-> Jarda: Děkuji za přesměrování toho tuzera na jinou osobu :o)) prý by mu mohl chodit předek ještě níž - když kouknu na jeho auto, tak už teď, když v tom sedí dvá v předu, tak tam má tak max. 1 cm od dorazu i když má převařený misky a to je tak na okruh a ne na silnici...
21:57:02
21.12.2005
21.12.2005

-> DuriQ: Jinou odpověď jsem od Tebe ani nečekal - opět nadávky a schazování toho co vím o škodovkách...
To Ti jde pane, ale bohužel nic jiného neumíš
To Ti jde pane, ale bohužel nic jiného neumíš

21:54:31
21.12.2005
21.12.2005

-> Milos: Jak jsem psal to nesnáším slováky tak to bylo ze SRANDY! Mám šéfa fakt slováka a 100% si rozumíme už pět let a mezi slovákama mám i spoustu kamarádů - to jen tak na okraj.
21:50:38
21.12.2005
21.12.2005

-> Sita: Hmm, máš to super a ani se nepochlubíš :o)) jezdíš ještě do Plzně?
No k tématu: 1. přední nápravu jsem nechtěl na svým autě převařovat a proto jsem se ptal jak to snížit víc, když tam mám 250 uříznuté o závit a jemu se to zdá jako off road - na to mě do dneška neodpověděl - jen samé řeči okolo...
2. K zadku - to ustavení nápravy by bylo super, ale zas musíš vařit do kasle a to nechci a nebo řešení jak to měl Niky - zas narušení kasle a musí se to tam vystužit. Navíc, celý problém není v tom, že se bojím, že se to utrhne - pokud to bude vařit odborník, tak rozhodně ne, ale jsem zastánce toho, že když odstranit Áčka, tak zvednout úchyty na příčce převodovky (stejně jako se posouvá úchyt na LR nápravě nahoru a dolů) a ne úchyt šikmého ramene VYKLONIT a tím změnit osu kývání a příčit tak celou nápravu - jasně ono se to v tom silentbloku podá, ale co to tam musí být za pnutí. V tom si myslím, že je celý problém proč se neschodnem. já prostě tvrdím a budu tvrdit, že vytočením ucha na příčce se akorát zku*ví příčka převodovky a příčí se náprava...
Zajímalo by mě jestli zrovna Ty se mnou souhlasíš
No k tématu: 1. přední nápravu jsem nechtěl na svým autě převařovat a proto jsem se ptal jak to snížit víc, když tam mám 250 uříznuté o závit a jemu se to zdá jako off road - na to mě do dneška neodpověděl - jen samé řeči okolo...
2. K zadku - to ustavení nápravy by bylo super, ale zas musíš vařit do kasle a to nechci a nebo řešení jak to měl Niky - zas narušení kasle a musí se to tam vystužit. Navíc, celý problém není v tom, že se bojím, že se to utrhne - pokud to bude vařit odborník, tak rozhodně ne, ale jsem zastánce toho, že když odstranit Áčka, tak zvednout úchyty na příčce převodovky (stejně jako se posouvá úchyt na LR nápravě nahoru a dolů) a ne úchyt šikmého ramene VYKLONIT a tím změnit osu kývání a příčit tak celou nápravu - jasně ono se to v tom silentbloku podá, ale co to tam musí být za pnutí. V tom si myslím, že je celý problém proč se neschodnem. já prostě tvrdím a budu tvrdit, že vytočením ucha na příčce se akorát zku*ví příčka převodovky a příčí se náprava...
Zajímalo by mě jestli zrovna Ty se mnou souhlasíš

21:42:00
21.12.2005
21.12.2005

-> chooki: To bych mohl klidně říct, že je tu virtuální parta lidí, co jezdí v pixlách s promačkanýma prahana a mnohobarevnýma autama a závodí lidem co mají promakaná auta... takže asi tak a patent na rozum nemám, ale až mě přesvědčíš, že Tvé řešení je technicky lepší než to z fabriky, tak se budem teprve bavit.
21:38:47
21.12.2005
21.12.2005

-> itchy: 1. Já jsem psal, že to vymyslel DuriQ a má to parta kolem něj - dobře měl jsem napsat, že to mají i tak jeho kamarádi Strucy a chystá se na to chooki - stačí takhle? Už jsem psal, že jsem Tím nechtěl nikoho urazit, ale pokud by jsi si přečetl celou diskuzi včera s chookim, tak to víš - psal jsem to tam.
2. Tím mailem, jsem nechtěl a ani nic nenaznačoval, jen, že mě hned začal jeden z Tvých kamarádů vyhrožovat rozhozenou sandálí pro nic za nic - za to že mám na to jiný názor a že si myslím, že to co dělá DuriQ je největší blbost pod sluncem??? Tak to se chlapci vraťte na zem a přestaňte hned vyhrožovat...
2. Tím mailem, jsem nechtěl a ani nic nenaznačoval, jen, že mě hned začal jeden z Tvých kamarádů vyhrožovat rozhozenou sandálí pro nic za nic - za to že mám na to jiný názor a že si myslím, že to co dělá DuriQ je největší blbost pod sluncem??? Tak to se chlapci vraťte na zem a přestaňte hned vyhrožovat...
21:37:11
21.12.2005
21.12.2005

Saky
jak rikam vetsine jde o jizdni vlastnosti, bohuzel se najde vzdycky nejak idiot (ted nemyslim chokiiho ani nikoho osobne) kterej treba od tech pruzin ceka vic nez dokazi nabidnouut a nei spokojen a pak vznikaji namety ze Ackovy pruziny jsou spatny atd.. bohudik idiotu je min nez tech co chteji jizdni vlastnosti
21:18:09
21.12.2005
21.12.2005

-> Saky: u meho zluteho 743 mi jde teda hlavne o jizdni vlastnosti a o zivotnost (vzhled na poslednim miste) az budu delat 743 showcar, tak mi pujde vic o vzhled a zas mi temer nepujde o zivotnost, ale jizdni vlastnosti budu preferovat porat a nechapu, jak nekdo muze tunera2 nazvat tuzerem, pokud prave on (kdo jej takto nazve) nepreferuje jizdni vlastnosti, tak je tuzer pro me prave on, bohuzel..... myslim,ze se mnou bude spousta lidi souhlasit
19:23:12
21.12.2005
21.12.2005

DuriQ
mnuze pridam este nieco ... ja som s tym svojim podvozkom celkom spokojny sice ten predok by mohol xodit troxu hlbsie ale je to v pohode na skodovku 

19:09:53
21.12.2005
21.12.2005

Saky
kdyz uz tady chokii zminil moji virtualni napravu ano vyresi vsechny tyhle problemy a nebude to "ani" zas tak drahy ja jsem toho nazoru ze kdyz se neco vymysli tak se to musi vyzkouset a az potom nabizet, ono udelat narychlo par svaru a cekat co to udela je sice podstatne jednodusi ale ja bych z nikoho z Vas nedelal testovaciho jezdce, kdyz tak ze sebe a nebo z lidi kteri to testovat chteji... dalsi vec je to coz mnozi nechapou ze proste skodovka je u me v dnesni dobe az to posledni cemu venuju svuj cas a uz ho neni tolik co driv, pro nekoho je skodovka vsechno a ten me nepochopi.. ale k ty naprave ta naprava uz jezdi a funguje ale nez se odstrani vsechny mouchy tak do sveta nepujde, jedina moucha kterou to momentalne ma jsou tlumice a pruziny a to najit takove ,ktere jsou financne dostupne a to chce spoustu casu na testovani.. chokii docela si me prekvapil ze si tady verejne napsal ze jizdni vlastnosti tveho auta s tvymi upravami jsou na nic.. to se ceni.. problem je ale takovej ze vetsina tech co po me chteji nejake veci (treba pruziny, stabilak atd) chteji sve auto vylepsit prave v jizdnich vlastnostech a dalsi plus je pokud se zaroven snizi.. tem co ho chteji snizit stylem jako ty rikam na rovinu ze to nejde (ne tak jednoduse) a ty jsou mozna sklamani a jdou tvym stylem uprav .. nicmene vetsina je spokojena s vylepsenim jizdnich vlastnosti a o to prave vetsine jde.. proste kdyz reknes A tak taky rekni B o tom prave ta diskuze je a ne se jesitne urazet kdyz ma nekdo jiny nazor..
18:04:03
21.12.2005
21.12.2005

-> Pilot 105: diky, tak ja mam asi jeste min kvalitni druhovyrobu
, zitra nafotim a dam sem, na koncich mam totiz min gumy, zbytky po odlivani tam nejsou (jeden mi zbyl, protoze, jak jsem psal, jsem menil jen jeden z nutnosti.......)
, zitra nafotim a dam sem, na koncich mam totiz min gumy, zbytky po odlivani tam nejsou (jeden mi zbyl, protoze, jak jsem psal, jsem menil jen jeden z nutnosti.......)17:06:55
21.12.2005
21.12.2005

Pilot 105
A ješte všechny z druhé strany, origo se poznají podle zbytků gumy po odlévání.
17:05:16
21.12.2005
21.12.2005

Pilot 105
Detail prostředního silenbloku.
17:04:04
21.12.2005
21.12.2005

Pilot 105
-> Jarda: Tak mi to kamarád nafotil. Zleva:
- origo silenblok z 80tých let
- origo silenblok Gumokov (koupený asi před půl rokem)
- druhovýroba, výrobce neznámý (koupeno asi před rokem) Je z nich nejtvrdší!
- origo silenblok z 80tých let
- origo silenblok Gumokov (koupený asi před půl rokem)
- druhovýroba, výrobce neznámý (koupeno asi před rokem) Je z nich nejtvrdší!
12:32:40
21.12.2005
21.12.2005

DuriQ
Sita: su rad ze su tu aj ludia ktory vedia poradit a vedia o com je asi rec 

12:30:52
21.12.2005
21.12.2005

DuriQ
ty si nedas pokoj ? ked ta ten tvoj imbecilizmus tak drzi tak sa bav natom ako si ukrutne tupy... mam rad pepikov ale ty k nim urcite nepatris ale aj taky musia byt... tak at ma teda nestretnes niekde na ceste lebo fakt tie moje upravy to je uplne nieco strasne
pre aliaz tuzera...
pre aliaz tuzera...11:37:23
21.12.2005
21.12.2005

Milos
-> Tuner#2: inac zopar slovakoupracujucix v prahe, no viem si to predstavit, hlavne na veducix poziciax, ale ..
a inac vzdy sa musim najst niekto kdo vycnieva z radu, ja by som teda nemohol povedat ze NESNSASIM CECHY, preco ? mam tam kopu kamosov, aj odtialto aj mimo virtu , len jak hovorim , vzdy sa musi vyskytnut niekto, ale preto nebudem odcudzovat aj tyx ostatnix
a inac vzdy sa musim najst niekto kdo vycnieva z radu, ja by som teda nemohol povedat ze NESNSASIM CECHY, preco ? mam tam kopu kamosov, aj odtialto aj mimo virtu , len jak hovorim , vzdy sa musi vyskytnut niekto, ale preto nebudem odcudzovat aj tyx ostatnix

11:21:59
21.12.2005
21.12.2005

Milos
-> Tuner#2: k tebe . - tak jak si myslel s nadsazkou ze muzes zachranit par pricek na slovensku tak i ja sem s nadsazkou myslel ten sandal ..
k tematu - a k tejto tematike radsej nepisem nic, ked sa tomu howno rozumiem, a ne jak niektori, ale sak je to diskusia, odborne d., kde sa co to zaujimave dozviem , si velmi rad precitam , len ked neviem tak sa radsej zdrzim, mozem predsa radit iba v tom , co som us robil
a jak teraz pises, "dobre pro mne za mne davejte si predni napravu dozadu ..." - no to si sa podla mna zase vykreslil, lebo podla mna ti to moze byt jedno, nex si duro robi co xce, len ty to tusim nevies prekusnut, tak radsej napises take nieco
k tematu - a k tejto tematike radsej nepisem nic, ked sa tomu howno rozumiem, a ne jak niektori, ale sak je to diskusia, odborne d., kde sa co to zaujimave dozviem , si velmi rad precitam , len ked neviem tak sa radsej zdrzim, mozem predsa radit iba v tom , co som us robil
a jak teraz pises, "dobre pro mne za mne davejte si predni napravu dozadu ..." - no to si sa podla mna zase vykreslil, lebo podla mna ti to moze byt jedno, nex si duro robi co xce, len ty to tusim nevies prekusnut, tak radsej napises take nieco
10:42:41
21.12.2005
21.12.2005

King
2 chooki: Radsi uz dost zasirani tematu
Pokud svuj dotaz pokladas, asi nema cenu vysvetlovat
Pokud svuj dotaz pokladas, asi nema cenu vysvetlovat
10:07:29
21.12.2005
21.12.2005

Sita
chooki: jo, souhlasim. kdyz chce nekdo kratsi pruziny, mit vlecku (treba kvuli STK) a zaroven nemit velky Acka, tak musi neco takovyho udelat.
ja bych to misto prevarovani pricky udelal jako to kdysi mel niky. drzaky sikmejch jako u LR, prevodovka chycena zeshora., viz obr - je to ale blbe videt... ale je jasny ze na STK bude mit vetsi uspech tvoje reseni ;-)
ja bych to misto prevarovani pricky udelal jako to kdysi mel niky. drzaky sikmejch jako u LR, prevodovka chycena zeshora., viz obr - je to ale blbe videt... ale je jasny ze na STK bude mit vetsi uspech tvoje reseni ;-)
09:45:57
21.12.2005
21.12.2005

chooki
-> Sita: takto vypada normalne prispievanie ...dik
ja som nad zadnou vleckou rozmyslal tiez podobne...odrezat ucho od priecky, zmontovat ho so sikmym, odmontovat podelne od kasne, koleso ustanovit do vysky akej xcem (napriklad dat zavitove tyce namiesto tlmicov a pritahovat...), priblizne ziadany odklon zafixovat, a potom :
zvarit ucho s prieckou, zvarit podelne a sikme a podla polohy podelneho umiestnit ho do kastle...samozrejme silentblok co najtvrdsi, najlepsie asi nejaky z unibalu plus tvrde pruziny a tlmice...a myslim ze by to bolo mozno fajn...len neviem ci cela ta operacia by nebola horsia-drahsia ako tie "LR" ramena od molcana (spolu s tlmiacimi jednotkami) za tych 15tis Kc...
-> King: poprosim napis uz konecne konkretne kde som niekoho urazil alebo spraval sa povysene...
ja som nad zadnou vleckou rozmyslal tiez podobne...odrezat ucho od priecky, zmontovat ho so sikmym, odmontovat podelne od kasne, koleso ustanovit do vysky akej xcem (napriklad dat zavitove tyce namiesto tlmicov a pritahovat...), priblizne ziadany odklon zafixovat, a potom :
zvarit ucho s prieckou, zvarit podelne a sikme a podla polohy podelneho umiestnit ho do kastle...samozrejme silentblok co najtvrdsi, najlepsie asi nejaky z unibalu plus tvrde pruziny a tlmice...a myslim ze by to bolo mozno fajn...len neviem ci cela ta operacia by nebola horsia-drahsia ako tie "LR" ramena od molcana (spolu s tlmiacimi jednotkami) za tych 15tis Kc...
-> King: poprosim napis uz konecne konkretne kde som niekoho urazil alebo spraval sa povysene...
09:32:12
21.12.2005
21.12.2005

Sita
:-)))))) nevim ale kupoval jsem ho v obchode s napisem "Vse za 29Kc" ;-)))))))
09:29:59
21.12.2005
21.12.2005

Fén
-> Sita: Jakou má ten metr kalibraci? 

09:28:48
21.12.2005
21.12.2005

Sita
ja a moje nazory jsou bez zaruky! ;-) nemam nic vyzkosenyho, na zavodni auta a jejich podvozky se zatim jenom divam...
09:25:28
21.12.2005
21.12.2005

Sita
dalsi nevyhoda posunutyho predku - v kufru vam ubyde misto, protoze tam vykouknou ty klobouky ;-))
ps. ne ze sem ted nekdo, kdo si vsimne toho zednickyho skladaciho metru, napise ze 1 mm pro zednika je kilometr pro strojare ;-)))
ps. ne ze sem ted nekdo, kdo si vsimne toho zednickyho skladaciho metru, napise ze 1 mm pro zednika je kilometr pro strojare ;-)))
09:21:14
21.12.2005
21.12.2005

Sita
oprava: .... kde ho chci mit.... mam na mysli rovnou nasazeny kolo... (nic jinyho ;-)
09:17:50
21.12.2005
21.12.2005

Sita
no a vzadu bych vlecku delal tak jak pise Stepan (pisu bych, protoze ja chci ramena 10°). Vyztuzil bych kompletne vlecku, usadil podelny do domku v kastli kolo dal do pozice , kde ho chci mit (tzn verikalni pozice a odklon) a pro sikmy bych v pripade potreby polohu optimalne upravil, klidne ala chooki... nevim ceho se pri tom bat... ze to praskne??? proc by mnelo, kdy mi to navolno bude kyvat lehce???
jinak, argument, proc se to takhle nedelalo z vyroby - podle me delalo, akorat tenkrat chteli mit kolo vejs no ....
jinak, argument, proc se to takhle nedelalo z vyroby - podle me delalo, akorat tenkrat chteli mit kolo vejs no ....
09:09:48
21.12.2005
21.12.2005

Sita
no pridam svuj nazor jak se podle me spravne snizi podvozek u S120 za ucelem ZLEPSENI jizdnich vlastnosti a s pouzitim seriovych dilu.
vepredu: posunuti napravy viz Tomas, nebo viz prilozeny obr. Je ale nutny pocitat s tim, ze to ma vliv na zaklon rejdovyho cepu...
Vyhoda je, ze se to da snizit i treba o 4cm, takze se da pouzit treba pruzina LA260 - predek je nizko a pritom ramena nesedi na dorazech. Nevyhoda je ze se pod dno kufru pak uz nevejde rezerva, maximalne nejaka dojezdovka... A i tu vyndat znamena zvednout celej predek na hever nebo sundat celo :-)))
vepredu: posunuti napravy viz Tomas, nebo viz prilozeny obr. Je ale nutny pocitat s tim, ze to ma vliv na zaklon rejdovyho cepu...
Vyhoda je, ze se to da snizit i treba o 4cm, takze se da pouzit treba pruzina LA260 - predek je nizko a pritom ramena nesedi na dorazech. Nevyhoda je ze se pod dno kufru pak uz nevejde rezerva, maximalne nejaka dojezdovka... A i tu vyndat znamena zvednout celej predek na hever nebo sundat celo :-)))
09:06:05
21.12.2005
21.12.2005

King
2 chooki: "....ale neznasam ked si potom niekto z tychto privlastnuje patent na rozum a podla toho sa sprava napr. aj na webe... "
To psalo tvoje alter ego?

To psalo tvoje alter ego?

08:29:09
21.12.2005
21.12.2005

chooki
-> Mishoooo: pozri ja pisem co si myslim, nepisem nikomu nadavky a podobne jak niektori...
ale tunerovi ide o jasnu provokaciu...najprv pise "co mam delat, ako to znizit ?" a ked mu napisem co mu napisem tak chyta za slovicka (molcan a jeho "LR") a pod...jasne ze molcan nerobi LR naparavu ale da sa povedat na podobeninu...urcite lepsia ako normalna vlecka, alebo virtualna sakyho ...ktory ju uz rok slubuje.
Ja si myslim, ze je tu partia, nebudem menovat, virtualna partia, zo svojimy popici premakanymi virtualnymi autami, ktore vytiahnu 3krat za rok na zraz...dobre, beriem to, kazdy mame ine priority, ale neznasam ked si potom niekto z tychto privlastnuje patent na rozum a podla toho sa sprava napr. aj na webe...
ale tunerovi ide o jasnu provokaciu...najprv pise "co mam delat, ako to znizit ?" a ked mu napisem co mu napisem tak chyta za slovicka (molcan a jeho "LR") a pod...jasne ze molcan nerobi LR naparavu ale da sa povedat na podobeninu...urcite lepsia ako normalna vlecka, alebo virtualna sakyho ...ktory ju uz rok slubuje.
Ja si myslim, ze je tu partia, nebudem menovat, virtualna partia, zo svojimy popici premakanymi virtualnymi autami, ktore vytiahnu 3krat za rok na zraz...dobre, beriem to, kazdy mame ine priority, ale neznasam ked si potom niekto z tychto privlastnuje patent na rozum a podla toho sa sprava napr. aj na webe...
08:28:13
21.12.2005
21.12.2005

itchy
-> Tuner#2: preco to tak pises ked to tak nemyslis, takze ked patrim do party mam to aj, to je nejako specialne vidiet? Ze som si to doteraz nevsimol, hmm budem muset pozriet. A to je smutne co si napisal s tym mailom o poskrabani laku a nepriamo si naznacil ze ba sme sa k niecomu takemu mohli znizit, zamysli sa skor nez nieco napises, nie vsetkym je to vtipne ako tebe asi nefrcime na rovnakom matrosi

08:03:07
21.12.2005
21.12.2005

-> Pilot 105: tak to teda nevim, co jsem to koupil.......

08:02:44
21.12.2005
21.12.2005

Majkl
-> Pilot 105: tak to s me potesil, prave sem tam nechal dat ty ze svislaku z druhovyroby :-)
03:38:12
21.12.2005
21.12.2005

Pilot 105
-> lubor: Paradox je v tom, že ty neoriginální silenbloky do šikmých ramen (potažmo svisláků) jsou tvrdší jak originál z 80tých let. Mám doma všechny tři typy (origo 80tá léta, origo Gumokov, druhovýroba nevím kdo) a nejtvrdší je ta druhovýroba, ty origo díly ať nové nebo staré výroby mi přijdou stejně tvrdé).
22:39:11
20.12.2005
20.12.2005

Bagrr- máma mele Emu
-> chooki 20.12.05 21:03:19: Mně nejde o odstranění Áček, ale o to, aby to bylo zpevněný a předešlo se tak áčkovatění... Jinak, kdybych chtěl absolutně odstranit áčka, tak by jsem oprášil své znalosti a jal bych se navrhoat komplet novou nápravu, tak, aby byla co nejjednodušší, přy zachování pár dílů z vlečky... Stroje, nástroje, znalosti apod na to mam... A nehodlám auto snižovat na extrém

22:31:18
20.12.2005
20.12.2005

-> Mishoooo: Mě může vytočit jedině inteligent... 
Já nejsem naštvaný - naopak se bavím neznalostí kolegy z SR

Já nejsem naštvaný - naopak se bavím neznalostí kolegy z SR

22:28:58
20.12.2005
20.12.2005

Mishoooo
jaaaaaj radost to tu sledovat
Chooky si moze urobit dalsiu ciarku ze niekoho vytocil ale proste to je jeho spravanie na ktore sme vsetci zvyknuty... a Tuner2 to bere moc vazne... a ostatny vratane mna sa dobre zabavame
Forever Cechoslovakia
Chooky si moze urobit dalsiu ciarku ze niekoho vytocil ale proste to je jeho spravanie na ktore sme vsetci zvyknuty... a Tuner2 to bere moc vazne... a ostatny vratane mna sa dobre zabavame
Forever Cechoslovakia
22:21:49
20.12.2005
20.12.2005

King
2 chooki: Sice mozna tusim, kde je pramen vaseho vzajemnyho nedorozumneni, ale to je jina vec. Uz jsem ti jednou napsal, ze ten tvuj styl vedeni debaty a sloh proste provokuje
Ver mi, ze fakt neni problem udelat z nekoho debila v tematu tykajici se treba myho oboru. A necht zvednou packu, ty, kterym jsem to proved! 
Ver mi, ze fakt neni problem udelat z nekoho debila v tematu tykajici se treba myho oboru. A necht zvednou packu, ty, kterym jsem to proved! 
22:21:25
20.12.2005
20.12.2005

-> chooki: Vzhledem k tomu, že nepíšu z práce jako vždy, ale od ní, tak v tom nebude problém
Jinak to samé by se dalo říct o Tobě, je otázka kdo půjde spát s tvr*ým. A názor si myslím, že vyjádřil třeba King
Pa.
Jinak to samé by se dalo říct o Tobě, je otázka kdo půjde spát s tvr*ým. A názor si myslím, že vyjádřil třeba King
Pa.22:14:21
20.12.2005
20.12.2005

chooki
-> Tuner#2: obrazok o tom o co ti ide si urobi kazdy sam...fakt sa chod uz vyspat radsej...najlepsie ku svojej kocke, lebo dnes sa s tebou neda, mal by si niekde vydat tu energiu. dobru noc
22:07:04
20.12.2005
20.12.2005

-> chooki: No tak tady je vidět opravdu Tvá neznalost.
1. Ptal jsem se jak snížit nápravu v předu a ty mě nabízíš jinou zadní?? To nějak nechápu, navíc snížit zadek už jsem snížil - mám zkrácené pružiny o půl závitu z každé strany aby co nejméně změnily svou charakteristiku.
2. Proč bych měl kupovat něco co neexistuje? Molčan dělá paskvil v podobě dvou svařených šikmých ramen a to rozhodně není LR náprava, navíc za cenu, co bych za to nedal.
Jestli chceš vidět, jak vypadá LR náprava, tak koukni na Michalovou červenou 130 LR - od toho bych si jí eventuelně koupil - potažmo od Sakyho - ten jí má teď.
No nic, fakt to nemá asi cenu dál řešit.
1. Ptal jsem se jak snížit nápravu v předu a ty mě nabízíš jinou zadní?? To nějak nechápu, navíc snížit zadek už jsem snížil - mám zkrácené pružiny o půl závitu z každé strany aby co nejméně změnily svou charakteristiku.
2. Proč bych měl kupovat něco co neexistuje? Molčan dělá paskvil v podobě dvou svařených šikmých ramen a to rozhodně není LR náprava, navíc za cenu, co bych za to nedal.
Jestli chceš vidět, jak vypadá LR náprava, tak koukni na Michalovou červenou 130 LR - od toho bych si jí eventuelně koupil - potažmo od Sakyho - ten jí má teď.
No nic, fakt to nemá asi cenu dál řešit.
21:43:23
20.12.2005
20.12.2005

chooki
-> Tuner#2: tak si kup LR ramena od molcana ....neviem co provokujes
21:36:11
20.12.2005
20.12.2005

-> chooki: Tak tady je vidět, že TY tomu vůbec nerozumíš - měl jsem na Tebe jednoznačný dotaz co s tím? a Ty jsi mě nenapsal vůbec nic - žádné řešení - prostě jen snížit - uříznout pružiny a posadit to na dorazy umí každý vesnický jouda... Mě Tvá odpověď už stačí - víc si asi nemusíme říkat.
-> WRCteam: Tvoje auto jsem si vzal jenom jako příklad - nic proti nemám, navíc už jsi to tak koupil, tak to snad pochopíš.
-> WRCteam: Tvoje auto jsem si vzal jenom jako příklad - nic proti nemám, navíc už jsi to tak koupil, tak to snad pochopíš.
21:31:57
20.12.2005
20.12.2005

King
2 chooki: Jo ofrout :) Aspon mu pri prejezdu 1cm kaminku nedrhnou gumy o podbehy a funguje rucka