Názor na řešení Áček zadní úhlové nápravy.

prohledat
249 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 19.12.2005 do 02.01.2006, založil/a Tuner#2 - zrušená registrace
řadit dle data
12:49:43
23.12.2005
Saky
chokiï ano to mas pravdu ze cela naprava mela byt uplne jina jenze to neni soucasti debaty.. za chvilku muzes psat ze ten blbec Edison vymyslel zarovku jakou vymyslel a ze mohl rovnou delat treba diody... proste je blbe navrzena to asi nikdo nerika ze ne, ale s tim my uz dnes nic neudelame ani kdyz das ramena RS nebo LR nebo neco jinyho tak sice udelas lepsi auto ale enni to reseni tohohle problemu.. a stjen tak neni reseni prevareni usi nebot jak jsem psal sice tomu "pomuzes" ale na ukor dasliho vyoseni silentbloku.. pokud chces neco s vleckou delat musis upravit oba a nebo nechat tak jak je..
co se tyka toho garde ono je to prave tak ze ja jsem zadny jiny nez totalne prohnily nevidel.. a znam jich taky dost co jsou v "super" stavu a Acka nemaj..
12:00:18
23.12.2005
Labros
-> chooki: jsem rád že ses ke všemu vyjádřil, ale zase mám (už poněkolikátý) pocit, že na to jak často měníš díly, už nemůže být chyba jen v těch dílech.
Měj se a další hádky zas až v Novým roce, jo ;)
11:05:44
23.12.2005
chooki
Saky, k teme ako mala vyzerat vlecka, mala vyzerat asi tak ako RSkove ramena...tak ako to ma x inych aut...proste 2 ramena zvarene s rovnakym uhlom otacania, a par stunov k osi auta a urcite nie 32 st. proste viac sa mala modifikovat priecka, ked uz nexceli kasnu, tak aby sa obidve ramena dali uchytit poriadne na priecku a nie takto ....nemam niaky super prehlad v zadnych napravach, ale podobne nieco tak sitne ako je vlecka som este nic nevidel
K teme kyvka vs. vlecka len tolko. hovorim svoje osobne skusenosti, je mi jedno co si kto o tom mysli, fakt je ten ze napr. ja mam vlecku znizenu..ked som dal origo pruziny tak zatacky boli lepsie, ale aj tak sa mi zdala kyvka na drzanie stopy lepsia
Garde, nie saky, nemyslim shnitu garde na ktorej sa vozilo 500kg...hovorim o kazdej ktoru som videl...urcite si sami spomente ci ste videli nejaku gardecku (nemyslim v muzeu s najazdenymi 50 km) co by nemala brutalne acka, mylsim ze tu sa shodneme,
Labros, len tlko na tamu mojho onanovania, presne som vedel ze teba to sere, naschval som to pisal tej praci a tak, lebo dost casto tu pisete o mne ako nejakom zakomplexovanom typkovi co na vsetko nadava, jeho nazory su trapne, smiesne, co nic nevie...nie som nejakey odbornik na skodovky, ani som to niekdy netvrdil ale aspon sa snazim rozmyslat a nie ako debil kopirovat vsetko co je napisane na webe a este sa za to hadat.
Proste ako som uz pisal, cely tento prispevok bol zalozeny s podtonom spravit z niekoho hlupaka, a podobne vyjadrovania padli hned na zaciatku "duri a jeho partia...."
Niekto tu diskutoval k teme vibraci, ja len tolko ze samozrejm ze vlecka ma prenasat menej vibraci aj hluku, lebo je makksie ulozena na tom jednom silnetblkom ( konstruktery vychadzali z toho ze prevodovka uz neprenasa take sili ako na kyvke), ale zas to casto dopada presne naopak, ze vlecka tie vibracie teda prenasa ovela vacsie ako kyvka, ked je silentblok starsi...poznam to na sebe, a aj inych...ja som dal vlecku, tak som myslel ze mi motor (o ktorom som pred tym ani nevedel-ked som mal kyvku ) ide vyskocit, tak samozrejme dal novy silentblok (kazdy vie ako sa tazko zhanaju) a mam ho asi rok a mesiac a uz mam pripraveny novy a budem menit zase...zas sa mi zda ze uz viac sa motor trasie ako xcem........toto mna proste na to stve ze ako ja skodovica odflaknuta, kopec suciastok je poddimenzovanych a namiesto solidnych zivotnosti (15-20 rokov, 500-600 tis. km) kazdu chujovinku menis po par rokoch...alebo po 10-20000km , jasne ze je to idealne auto pre toho kto sadne buchne dverami, leje max benzin olej a jazdi, a vsetko je mu jedno...
alebo taki ako niektori co maju skodovku na par km rocne a ked takemu povies ze to auto ma take a take muchy tak sa bude hadat ze takto to nie je a podobne...
Este na zaver pekne vianoce vam prajem, aj tunerovi 2 :))
09:37:11
23.12.2005
Milos
-> Tuner#2: ja ti nezavidim zadnou lestenku (i kdyz ji vlastne mas, ale ja som ju tak nenazval) vyzera super, mozno najviac fotek z hroxacu som porobil z tvojho auta, ten styl (ext=seria+kola a ktomu co sa da nove) sa mi paci takze neviem jakou mincou to oplacis ... (mam fpici jak mi to vyzera, tiez idem inou cestou jak tuneri- oblepovaci, bohuzial nemam garaz a lak bude coskoro)
co ti pise chooki tak oplacaj jemu, potom tu nemusia byt taketo slovne roztrzky
a prosim ta, ten sandal si bral fakt tak vazne ? sa teraz bojis ze ti nekdo rozbije hubu ? sa zamysli pls, a nepis ze VASE parta, lebo potom sa to moze viaceryx ludi dotknut vis, takze fakt ked tito vadilo a nerozumies humoru, ktory je vam bratom cexom tak blizky, taksa ti potom omlouvam, velmi, lebo som ti to napisal ja ane zadna nasa partie , nebo p. kolem durika, jo, PROMIN.
09:27:28
23.12.2005
Milos
-> Bery: uz aj ty?
08:55:32
23.12.2005
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Bery: Já jsem :o)
20:15:32
22.12.2005
Bery
-> Tuner#2: některým batrům slovanům asi docela z toho všeho hrabe,buď v klidu!
19:44:13
22.12.2005
-> Štěpán: Já o něm vím. Říkal jsi mě to i v Běšinách, že ho má snad Džon a že to tam budeš dávat, ale holt některý lidi to prostě nepochopí 4
19:39:56
22.12.2005
Štěpán
-> Sita: je to delany na pripravku kde osy prochazi obema silentblokama,nebo alespon u tech co znam,malokdo to dava bez pripravku :-)
19:21:52
22.12.2005
-> DuriQ: A co Ty se se*eš do mých názorů, já si zde můžu psát co chci a rozhodně je to dost podstatné téma na rozdíl od těch sposty dalších, kde se baví, kdo se kdy dnes uprdnul (tím na nikoho nenaražím a je mě to jedno co si kdo zde píše - máme svobodu slova ne?)

Takže já si zde můžu psát co chci a rozhodně kraviny, které jsou nesmyslné, tak tady budu pořád vyvracet, aby se toho nějaký začátečník nechytnul a neřekl si, že když to mají na slovensku tři lidi - to je super, to udělám taky...

Já tvrdím, že je to nesmysl a za tím si stojím a budu to psát klidně ke každýmu příspěvku o Áčkách.
19:16:32
22.12.2005
-> chooki: Umíš něco jiného než nadávat a machrovat? To snad máte na slovensku v rodu nebo co? Jo omanuju tady u Té diskuze a udělal jsem se při přečtení, že kyvka má lepší vlastnosti než vlečka! To jsem ještě nežral a nejlépe to vystihnul King...

Jinak na 130 patří ten silentblok (želva - u nás se to normálně používá) z tvrdé gumy a ten se jen tak nepodá - mám teď venku pružiny, tak jsem taky sledoval co to dělá a mírně to hejbe s těma plechama v kasli, když dávám kolo nahoru a dolů, protože ten silentblok je tvrdej jak kámen. pokud tam máš !bláto" ze 120, tak se ani nediv a a máš to špatně.

K mému nicku - ten vzniknul v dobách autohifi, kdy jsem se potřeboval narychlo přihlásit a začít tam nějakou debatu a věděl jsem, že ta chodí i Luboš pod nickem TUNER, tak jsem dal Tuner#2 jako že jsme kámoši z jednoho města. Mohl jsem dát cokoliv jiného, třeba chooki (nevím co to je za výraz ani to neumím přečíst :o)), ale dal jsem narychlo tohle a vzhledem k tomu, že jsem se tam satl uznávaným odborníkem hlavně na domácí hifi, tak už jsem si ho nechal pro všechna fóra co jsem potom navštívil - nemám rád, kdzž má někdo 10 nicků a prudí na každém fóru pod jiným. jinak je tomu už možná pět šest let co to tak bylo a nevím co se mě do nicku vůbec se*eš!!!!!!!!

Jinak diskuzi s Tebou končím, protože to fakt nemá cenu a i když ti to píšou ostatní, tak Ty jsi pořád nejchytřejší.
17:35:57
22.12.2005
Baghira
-> DuriQ: V tom případě nechápu proč na podobný věci vůbec reaguješ, když si každej může dělat co chce. Prostě to ignoruj a nekomentuj stejně tak h... ti je do Tunerova#2 názoru.
17:33:06
22.12.2005
DuriQ
Tuner#2: mno len jednu vec nech si kazdy robi co chce a druhy nech sa mu do toho nesere, teba moze byt do toho tak .... ako mam upravene auto a tym to hasne, to ze tu budes vypisovat svoje zvasty, to nezmeni urtice natom nic, ako tu mame poniektory auta spravene... nezabudni, ze vsetko co je tu upravene je nelegalne a nelegane bude, tak neviem co tu furt riesis... ziadne vase upravy niesu dovolene a to iste si mozem mysliet aj ja o nich ... a hladat si vselijake zamienky... a mozem sa odvolavat na ferda mravca z horneho boku... ze on ma nato patent... ten tu nema nik... tak jednoducho neries veci do ktorych ta je hovno... .
16:21:31
22.12.2005
Baghira
-> Labros: Jasně já taky neříkám, že by to byl nějakej zásadní problém, ale spíš drobné mínus. Sám bych za kyvku už nikdy neměnil.
15:47:20
22.12.2005
Labros
-> Baghira: no tak to je ale nejen u vlečky, ale i na všech ostatních normálních autech.
15:46:27
22.12.2005
Baghira
-> Labros: Navíc je ta hmota vibrující převodovky s motorem u kyvky celkem pevně spojena se zemí, na rozdíl od vlečky, kde jsou celkemhodně volně uložený poloosy.
15:45:37
22.12.2005
Labros
-> Baghira: no tak jestli myslíš to, že zadek se na volnoběh na vlečce tak jako vrtí, tak to mi nepřijde jako velká oběť za zlepšení jízdních vlastností a ztišení auta.
15:43:33
22.12.2005
Baghira
-> Labros: Tak ono s hmotou 800 kilo se hůř hejbe při pevnym spojení, než pak samostatně, když se klepe motor s převodovkou což rozklepe celý auto, jestli mi rozumíš?
15:42:38
22.12.2005
King
Tak, a aby se to nepletlo, mame tady zase nazor, ze kyvka je po strance jizdnich vlastnosti lepsi9 Trham ridicak na kousky a vlakem odjizdim peci vanocni cukrovi2
15:34:19
22.12.2005
Labros
-> Baghira: to taky ale nechápu, že podle tebe vlečka přenáší vibrace víc než kyvka, vždyť je to přesně naopak, v autě s kyvkou už na volnoběh vibruje celý auto kolem tebe, na vlečce slyšíš hluk motoru jen odzadu, a i při jízdě jsou ty vibrace na kyvce tvrdší a hlasitější, kyvka se nemůže s vlečkou rovnat v ničem!
15:32:06
22.12.2005
Labros
-> chooki: nevim sorry ale s tou onanií jsi to trochu přehnal, mě spíš pobavilo když od tebe čtu "pošli mi to na adresu: Ing...." anebo když tady vyprávíš v jaké děláš firmě a co děláte, to už by se mohlo spíš trochu srovnávat s tou onanií ... sorry nic proti tobě ani tvýmu autu, jenom by mohl diskutovat občas trochu normálněji a vynechat některý zbytečný útoky..
A co se týče náprav, tak jestli myslíš že nejlepší je taková náprava na který kolo drží převodovka, tak jsi podle mě trochu mimo.. jaký že jiný tichý auto má agregát silově spojenej s nápravou? mimochodem jsem zvědavý, jak na kyvce budeš kompenzovat áčkovitost po tvojem seřezání pružin... Hele kdyby jsi psal jenom o úhlech kývání tak to ještě beru, ale jinak z tebe prostě nechápu, z toho jak pořád prohlašuješ že bys všechno udělal líp a levněji než konstruktéři ve škodovce.. Podle mě bys měl při hledání chyb začínat u sebe, stejně jako každej normální člověk.
15:25:21
22.12.2005
Baghira
-> chooki: Tak já musím opět nesouhlasit, podle mě jedinej negativní rozdíl vlečky oproti kyvce je ve vibracích, který vlečka přenáší od motoru víc než kyvka a je to právě tím jako by "plovoucím" uchycením, ovšem co se týká jízdních vlastností jasně u mě vyhrává vlečka, ty nečekaný "odskoky" s kyvkou už nechci nikdy absolvovat (a to byli nový tlumiče). Co se týká tý želvy, tak kdyby byla tak pružná, tak se nezkroutí podélný rameno do e"S"íčka a pobral by to ten silenblok, což se ovšem neděje a pustí to jen do určitýho místa a pokud je ze 130 tvrdší, tak to nepustí vůbec, takže bych nespoléhal, že pobere to vykroucení při převaření úchytu šikmých ramen.
15:24:08
22.12.2005
Saky
kdyz porad pises osa kyvani 32stupnu tak taky ale napis kolik stupnu je to pri beznym properovani..
kdyz ti mam neco napsat o konstrukterech. .ano mas pravdu vzdy jde hlavne o cenu, a co mozna nejdyl vyuzit jiz vyrobene vyrobni linky na neco co uz se sice da udelat daleko lip ale opet kvuli cene je nutnost pouzit jiz seriove dily z predchoziho modelu, to tady nikdo nepopira.. ja jen tvrdim ze za tech predpokladu co mely to udelaly tak jak to slo nejlip.. a troufnu si tvrdit ze neni moc uprav ktere by nenavysili cenu a zvetsili uzitnou hodnotu.. nicmene to nebylo soucasti diskuze.. ono ver tomu ze kdyby tady nikomu neslo o prachy tak by urcite nedelal ani jednu z techto uprav dokonce by ani nemel skodovku.. co se tyka gardovek a jejich Acek.. zeptam se jinak vydel uz si gardovku ve stavu obdobnem tomu jak vyjela z fabriky (tzn ne totalne shnila vyhnily ramena, uchyceni atd..) ktera by mela Acka? to ze jsou po 15-20letech schnile na padrt je sice taky vec techniku jak urcite podotknes, proste me to pripada jako mam kudlicku po dedeckovi bez udrzby jsem ji provozoval 20let a ted blbe reze tak ji vemu a naklepu ji jako kosu, ano pomuze to bude rezat lip ale neni to to spravne reseni..
15:10:52
22.12.2005
chooki
nooo, vidim, ze sa to konecne posunulo dalej s prichodom novych nazorov...
Labrosi, zelva (ten vyraz pocujem 1krat ale nevadi, viem co asi myslite) sa namaha na krut aj na ohyb pri normalnej prevadzke ...pretoze sice tie osi sa stretavaju ale pri vacsom prepruzeni sa aj tak rozchod kolies meni...prave preto ze ten uhol je tych 32 stupn...proste ja si myslis ze ten silentblok-zelva, je tak makky, ze to prevarenie sikmeho mu nemoze vadit, ved je makky jak neviem co, ako som pisal skuste hybat s ramenom, v pohode sa da...cela prevnost vlecky je zalozena na 2makkych ramenach, ktore vzajomnym spojenim maju zachytit vsetky sili...
chlapci, verte ci nie, mne je to fuk, co sa tyka pevnosti kyvky a vlecky v zatacke (s poriadnymi kolami a pneu-nizkoprofilovymi) tak u mna kyvka vedie...jazdil som na svojom aute, na par inych tak viem porovnat...rovnako ako to uchytenie prevodovky ma kyvka 100krat lepsie...proste chceli skodovku spravit tichu, tak nie aby spocitali aj rezonancie kasne , odhlucnili a pod...nie, dali makky silentblok a hotovo...proste skoda je plna kompromisnych riesenii...a este daco, ked saky a podobni pisu ze nadavam na konstrukterov, robim v automobilovej firme, Faurecia (jeden z leaderov vo svete v interieroch aut), ak vam to nieco hovori, u nas v BA robime dverove panely na AudiQ7, Polo, stredovu konzolu Touareg+Cayenne, donedavna Ibiza, Golf4,...a jedno vam poviem, kazdy produkt, zmena, vyvoj...vsetko je alfa-omega cena...cena a este raz cena. technicke hladisko ja uplne na konci, tak si neviem predstavit ako to bolo v skode ale myslim ze este horsie...a potom skoda vyzera ako vyzera...vezmite si garde, ako extrem, je predsa mozne aby auto po 10-15 rokoch malo zadnu napravu co sa rozpada ???? co nedrzi odklon ? moze mi saky nieco k tomu napisat ?
inak s vela vecami tu suhlasim co sa povedalo, len fakt, chytanie "Tunera cislo 2" (velmi dobry nick...zaujimavy pripad z psychologickeho hladiska...) za slovicka svedci o tom ze tato tema bola zalozena len preto aby tu mohol onanovat pred vsetkymi...
13:42:49
22.12.2005
Labros
-> Sita: Niky možná neměl matematickej model, protože si dokáže představit, co to bude dělat a neudělal by nějakou prasárnu (za což považuju když úchyty nápravy neleží na jedné ose kývání.)
A co píšeš s měkkým zadkem na vlečce - já dneska ráno jako už poněkolikátý přesednul z fábky do šáde a nic takovýho nepozoruju. Naposled se mi to zdálo, když jsem měl na zadku tlumiče z kejvačky. A to mám na předku tvrdší tlumiče.
Takže podle mě dobrý tlumiče a vlečka má tuhost akorát. Možná ne na závody, ale na ježdění určitě.
13:40:58
22.12.2005
Jinak k tématu - myslím, že už bylo řečeno vše a jsem rád, že soudný lidi se mnou více či méně souhlasí. Nešlo mě o to, někoho nasrat (máme Vánoce a to myslím upřímně a smrtelně vážně) ale o vyjádření názoru ostatních, protože když jsem se o tom bavil u auta, tak se nikdo nepřidal - tady ve fóru se to rozjelo slušně :o)) fakt nebyl zámysl někoho prudit a pod. jen se utvrdit v tom, že je to nesmysl a pokud někdo chce, tak ať si to dělá dál. Chtěl jsem spíš předejít do budoucna radám jak odstranit Áčka aby sem někdo tohle dle mě špatné řešení nepředkládal jako lék na problematiku.

Díky všem za účast na debatě.
13:36:48
22.12.2005
-> Jirik: Nebudu děkovat, protože Tě stejně zařadí mezi mé kamarády s leštěnkama a jsme stejně domluvený aby jsme prudili 4
13:36:07
22.12.2005
Labros
-> Jirik: to myslíš vážně?? to měl tak vyhnilý, nebo to měl nějak upravovaný? 9
A jinak, už mě sereš furt s tim hodnocením pravopisu a slohu 1
13:35:26
22.12.2005
-> Sita: Jasně - s jinou plohou, kdy ale bude osa zas protínat želvu v ose, tak proč ne, ale ne jen pootočit úchyt na příčce a tím mít osu jinde. 4
13:13:37
22.12.2005
Sita
jirka: ale no tak, nedelejme tady z toho kovbojku. chce to trochu odvahy ;-) podivej se na desitky tech erek stovek a tisicovek, ktery maj podomacku namontovanou vlecku... i vyztuzenou... nevim o nikom komu by se neco z auta vyrvalo nebo mu ruply zdravy ramena...
12:58:59
22.12.2005
Jirik - zrušená registrace
-> Tunej#2: Jen bych ti chtěl říct, že s tebou ohledně toho namáhání a vyosení taky souhlasím. Nikdy bych neměnil něco, co je odzkoušeno a je spolehlivé.
Tohle není jemná úprava tlumičema / pružinama. Už je to zásah do výrobcem testované konstrukce.
Navíc s vyztuženými rameny to bude ještě horší, ramena pruží krutem a když se to nebude moct kroutit a nepoberou to gumy v silentblokách, tak se začne namáhat oslí ucho na příčce a co je horší, tak úchyt v prahu.
Už jste někdy viděli utržené podélné z podlahy + vyrvanej domek z pružinou i tlumičem a to celé otočené dozadu po zapíchnutí se do díry v silnici ? Já ano, moc pěkný 1.

Mňo a k tobě Jeníčku, máš jedny z nejlepších příspěvků i slohově. To myslím smrtelně vážně, viš jak jsi se předtím čertil. 4
12:57:29
22.12.2005
Sita
tuner2: jak uz jsem psal labrosovi: ta cerchovana osa musi krizit cep podelnyho, jasny. ale nemame prece dukaz, ze neexistuje jina poloha sikmyho, takova, ve ktery se zase ty osy protnou v miste podelnyho...

ok, ja to zlehcuju, protoze nic takovyho delat nebudu... ;-)))
12:50:49
22.12.2005
Sita
a jeste prileju olej do ohne:
takovej niky. ja uz ho pozoruju dost dlouho ;-) neverim tomu ze kdyz se u vlecky zbavoval pricky, ze mel matematickej model. a si myslim ze jizdni vlastnosti jeho auta NIKDY nebyly horsi nez serie.
(ok, otazka je co by mu ta vlecka udelala, kdyby najezdil 20000tkm/rocne se dvema tchynema vzadu...)
pak tam da svarenec dvou sikmejch (opet tipuju ze bez matematickyho modelu) kdekdo se smeje jaka je to prasecina. ale niky porazi kdekoho a kdyuz se rozseka, tak naprave se nestalo nic i kdyz dostala slusnou pecku...

vsechno muze bejt souhra nahod, ale ja si stojim za tim, ze selska metoda ma svy. jen doufam, ze s mym poselsku sestavenym autem nedelam nekde hromadu nestesti....
12:33:20
22.12.2005
Sita
labros: jo, souhlasim s tim co pises. osy se krizej prave v miste podelnyho cepu, tim padem je zelva namahana jen na ohyb a krut ale ne na tah. tak je to spravne. takze ja kdybych chtel z jakyhokoliv duvodu prevarit uchyt sikmyho, tak si koupim unibal, dam ho na podelny, na sikmy dam novej silentblok, ramena bych nechal smontovany u sebe a myslim, ze nova poloha osy sikmyho ramene, ve ktery se cela polonaprava bude lehce kyvat bude zase prochazet stredem cepu podelnyho ramene... jinak by to ani neslo...

dobre jsi to popsal. ty moje vyrazy jako minimalni pnuti atd.... zelva nesmi bejt namahana na tah... konecne se blizime spravny terminologii.

ja proti matematickymu, resp. geometrickymu, modelu nic nemam, mam rad teorii, ale je potreba si uvedomit, ze presnost ramen ktery jsou notabene vyztuzovany bez pripravku neni uplne vysoka, coz je ovsem predpoklad vsech matematickych modelu...

myslim ze zadni naprava u S130 je natolik jednoducha vec, ze mi v pripade zmeny uchyceni sikmyho ramene prichazi rozumnejsi sedlacka metoda nez matematicka...

king: jasne, ze tahat vanu po zemi nema smysl, takze ja tuhle upravu na spotrebaku vubec neplanuju, to uz radsi zkusim Sakyho tuzsi pruziny, protoze mi zadek prijde moc mekkej, vejska mi nevadi. A na "zavodak" chci 10° ramena...

jinak - ja se tu nechci hadat. mam dovolenou, tyhle veci me zajimaj, tak se jen zkousim zapojit do diskuse ;-))))))
11:53:21
22.12.2005
-> itchy: Dobře jestli jen tak ze srandy píšete, že měkomu váš klub rozbije hubu, tak proč ne, ale tohle není styl slušného jednání a já jsem jen psal, kde to až může skončit.

Minule jsem tady pohanil někomu repráky a pak mě hned psal, že tomu nerozumím a že jsem debil a ať už nic nepíšu a přitom měl fakt sračku od dexonu co nehraje. holt tady asi nemůžu vyjádřit svůj svobodný a soukromý názor - prostě ho mám a mám ho i na to převaření, že je to největší blbost.
11:49:37
22.12.2005
-> Milos: Jo myslel jsem přesně to co jsem napsal (virtuální klub s pixlama co mají promačkaný prahy a vícebarevná auta a závidí těm co mají leštěnky)

Myslel jsem úplně to samý co mr. chooki tím virtuálním klubem s leštěnkama co jezdí 3 x do roka - zkuste se fakt zamyslet - oplácím jen stejnou mincí - přečti si chookiho narážku před tím než jsem reagoval - na to mu nic nenapíšeš viď??? takže až přestane on, tak přestanu i já.

je zajímavý, že jeho neusměrníš, když rejpne do mě?! to fakt nechápu a cítím z toho silnou zaujatost.
11:45:20
22.12.2005
-> Labros: Píšu to od začátku, když bude dotyčný hledat, tak jsem psal už na začátku, že se bude kroutit jak kasle, tak i náprava, ale oni pořád nevěří. 4
11:43:45
22.12.2005
-> Saky: -> Labros: Chlapci díky - takhle přesně to myslím od začátku a píšu to už asi po desáté - teď v předchozím příspěvku jsem to vystihnul asi nejlíp, ale Chooki si stejně bude myslet své...
11:38:17
22.12.2005
Labros
-> Tuner#2: No právě to jsem myslel. A nejen kastli ale i spojení ramen.
11:36:26
22.12.2005
-> Sita: A co ta čerchovaná čára - to je právě osa po který se to kýve a prochází přesně střebem silentbloku (želvy) v podélným ramenu - pokud vychýlíš do strany šikmé rameno, tak osa půjde někam buď před želvu a nebo za a bude se to křížit - neříkej mě že ne a kdo má tvrdý silentbloky na podélným, tak se to nebude líbit ani kasli - za tím si prostě stojím...4
11:24:49
22.12.2005
Labros
-> Sita: tak to je každýmu jasný, že osa kývání podélnýho ramene je oproti ose kývání šikmýho skloněná, ale Tunerovi#2 a ostatním šlo o něco jinýho! A to o to, že čep podélnýho ramene leží v ose kývání šikmýho ramene. Pak totiž silentblok podélnýho bude při propérování namáhanej jen na zkrut. Kdežto pokud ho umístíš mimo osu kývání šikmýho ramene, tak se bude při otáčení šikmýho ramene kolem osy jeho kývání měnit vzdálenost mezi spojem ramen a čepem silentbloku podélnýho ramene! Z toho je snad zřejmé, co se bude dít s podélným ramenem a se spojem ramen. 8
-> Sita: -> chooki: Ale hlavně že si rozumíte 1
11:19:13
22.12.2005
King
2 Saky: To je snad hlavni teze "tuningu" : v automotive vyvoji delaj jenom kreteni3
11:10:42
22.12.2005
Saky
chokii kdyz teda souhlasis se Sitovou teorii proc teda neresis i vykloneni podelnyho silentbloku? aby si to tedy mel technicky spravne jak pises, nebot jinak je to presne jak pise Tuner, sice zmenis Acka ale na ukor vetsiho namahani silentloku kterej je uz tak blbe navrzenej uz z vyroby jak jsi uvedl, a kdyz uz je neco blbe tak nechapu proc mu delat podminky jeste horsi pro provoz, a nejen silentbloku podelnyho ramene ale i tomu druhymu, samozrejme muzes namitnout ze je to nekoik stupnu (kolik se da spocitat celkem snadno) nicmene pokud nechas podelny ramena zdeformovany a budes to resit jen takhle tak ten silentblok budes rvat proti srsti jeste vic.. pokud jen prevaris usi na pricce pri pouziti rovnejch podelnejch ramen tak to sice bude mozna v "mezich" ale proste to neni technicky spravne i kdyz chapu ze cela vlecka neni taky technicky spravne .. proste me jen vadi tvuj pristup stylem technici jsou blbci maj to spatne ja to udelam lip... pricemz druhou vetou uznas ze teorie jsou spravne a v podstate to lip udelat nejde..
10:48:00
22.12.2005
Baghira
-> Sita: Mám za to, že pokud se převaří uchycení šikmých pamen výš, bude to působit na podélnej krut podélnýho ramene ještě mnohem víc než v sérii a silenblok to podle mě neudrží a myslim si, že ani vyztužení, protože ty síli tam budou o to větší, zvlášť pokud se s tím bude někde kravit. Pak to podle mě udělá uplně stejný Áčka jako to má teď, takže práce na h... Nevim teda jestli je v ose i horizontální uložení podélnýho a šikmýho ramene, pokud jo, tak další důvod pro nějaký neblahý pnutí.
10:21:54
22.12.2005
King
2 Sita: To s tim "alespon riznutim" do novyho dilu mi mluvi z duse :)
Jinak tvuj prvni prispevek odhaluje proc se tady jebeme. Pises "...ale pokud se vezmou kratsi pruziny tak nejaka zakladni poloha ramen bude jina, vzniknou acka ..." TO JE SAMOZREJME PRAVDA a jako by-pass se muze napr. prevarit uchyt sikmejch ramen na pricce. Problem je v tom, ze ne kazdej hodla kazdou chvili courat vanu motoru po zemi a spokoji se se seriovou vejskou zadku (asi vetsina). V tom pripade se s "ackama" da delat vsechno mozny, ale prevarovat uchyty na pricce az jako posledni zoufalej krok. Protoze, ac teda varim z vody, sirmy ramena zas nejsou z papiru a nevim jak bych musel prasit a kolik set tkm najezdit, aby se zkroutily...
10:07:23
22.12.2005
Sita
chooki: ja to takhle proste vidim, ale nemam zadny strojarsky vzdelani, resp. dva semestry externe na strojarne, ale tam sem se moc nenaucil a pak jsem ani na potreti neudelal materialy tak jsem sel... ;-))

proste, ale to uz urcite pisu neco co se 100x nekde omilalo, kdyby se obe ramena ulozily do lozisek, tak by vlecka prave diky te nesouososti ulozeni ramen vubec nefungovala. Nebo by se trochu polonapravou dalo hejbat, ale jen diky "pruznosti" kastle ;-) Takze podelny muze byt ulozeny maximalne v kloubovym lozisku - unibalu...

ale tim trochu odbihame od tematu, protoze se tu asi nejvic ma resit jestli se ztrati acka kdyz se vymeni jen podelny ramena... Na to jasnej nazor nemam, protoze jsem jeste neporovnaval stary ramena s novejma, takze ani nevim kde se ohybaj, kroutej nebo co ;-)))

Mam po tatovi zdedenej takovej nazor, ze vsechno co koupis si musis doma upravit. Takze pri stavbe auta pocitam s tim ze i kdyz je danej dil novej, tak je normalni do nej riznout aby zacal fungovat jak ma ;-))) Ale to uz zase kecam kraviny... To je tak kdyz jsem si vzal dovolenou...
09:51:47
22.12.2005
itchy
-> Tuner#2: ja som to napisal az po precitani celeho, a myslim ze skor je sranda o rozhozeni sandalu ako kluc a lak, nemozes nieco bez rozmyslu napisat a potom hovorit ze si to tak nemyslel, ti mozem rovno povedat ze aj napriek tomu ze si potom pisal vysvetlenia ze si to tak nemyslel a tak, tak si ma urazil.
09:40:12
22.12.2005
chooki
-> Sita: moj clovek, presne toto pisem aj ja (s tym osami kyvania namahanim silentbloku)...ale niektori ludia to z principu nepochopia ked im to napisem ja...
ohladom najnizsie auta na okrese, presne o to mi ide, nikdy som nehovoril ze nie...a kazdeho je do toho velku picu...je to presne ta ista blbost ako mat auto s "najlepsimy" vlastnostami na okrese a vytiahnut ho na par krat do roka a inac jazdit na nejakej sunke...rovnako ako je blbost upravovat skodovku...za tie prachy mas co supnes do skody mas hocico ine zahranicne, lepsie...proste vsetko co tu robime je urcitym sposobom blbost, tak prosim o toleranciu...
08:32:50
22.12.2005
Milos
-> itchy: ten clovek to stale bere ako vyhrazku ?!?9(tie sandale) co na to povedat, nic,ze asi skoda reci
-> Tuner#2: si stale vyberas co ti vyhovuje na odpoved, ze ? a dokola to omielas, inac presne tak jak aj v ostatnyx diskusiax (so slovakmi)
a kdyz se muzu zeptat, myslel pan tymi mnohobarevnima autama neco konkretniho ?
22:54:22
21.12.2005
Sita
jinak dik za podporu. porad jeste delam kastli, nikdy bych neveril kolik je s tim prace... (castecne to ale u mne bylo zpusobeny nevhodnym zakladem) na napravy mam jen nakoupeny unasece a brzdy a par dilu... az to bude pripominat auto, tak to na webu vystavim...
Extreme Tyres